Avrupa’da Meydanlarda Birlerce Kişi Depremzedeler İçin Saygı Duruşu ve Dua Yaptı

Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için Avrupa’daki IGMG camileri olmak üzere Kur’an okundu ve dua yapıldı. Bazı şehirlerde ise belediye başkanlarının katılımı ile anma programları düzenlendi.

Şevki Şahin ∣ Seyfullah Korkmaz ∣ Abdulhamit Irmak ∣ Muhammed Emin Akyol ∣ AA

İslam Toplumu Millî Görüş başta olmak üzere Avrupa’daki Müslümanlar Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremde vefat edenler için Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Müslümanlar, geride kalan acılı ailelere de sabır niyazında bulundu.

Şehir Meydanlarında Anma

Avrupa’da depremzedeler için şehir meydanlarında da saygı duruşu ve dua yapıldı. Saygı duruşu ve dua programları, Almanya’nın Bremen, Dortmund, Osnabrück ile Hanau ve Pforzheim kentlerinin yanı sıra Hollanda’nın Eindhoven kentinde şehir meydanlarında belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleşti.

Bremen’de yapılan saygı duruşuna Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ile Bremen Eyalet Meclis Başkanı Frank Imhoff katılırken, IGMG Osnabrück subesi tarafından ve Osnabrück belediyesinin desteğiyle yapılan Osnabrück’teki saygı duruşu ve dua programına Belediye Başkanı Katharina Pötter katıldı.

Eindhoven şehir meydanı

Eindhoven’deki programa da Belediye Başkanı Jeroen Dijsselbloem iştirak etti. Başkan Jeroen Dijsselbloem Belediye olarak depremzedelere 244 Bin Euro yapıldığını da bildirdi. IGMG Eindhoven Mevlana Camii inisiyatifi ile yapılan anma programı HDV Eindhoven Fatih Cami’nin desteği ile yapıldı.

Hanau Maraktplatz

Hanau Marktplatz’da yapılan dua programına da Belediye Başkanı Claus Kaminsky de katıldı. Muslimischer Arbeitskreis Hanau (MAH) tarafından organize edilen dua programına, İslam Toplumu Milli Görüş ve DİTİB başta olmak diğer camilerle birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Danimarka T.C. Büyükelçilik önü

Elçilik Önünde Anma ve Dua

Danimarka Müslümanlar birliği (DMU)’nun organizesiyle Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da T. C. Kopenhag Büyük Elçiliği önündeki meydanda dua edilirken, Dortmund’da da IGMG Dortmund Anadolu Camii inisiyatifiyle Friedensplatz’da dua edildi.

Kopenhag’daki duaya T. C. Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Dortmund’daki duaya da T. C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Din Ataşesi Vekili Yusuf İncegeliş ve Eğitim Ataşesi Vekili Sabri Yolcu da iştirak etti. Dua programında Dortmund Belediye Meclis Üyesi Emre Güleç de yer aldı.

Pforzheim şehir meydanı