Stade’de Depremzedeler İçin 34 Bin Euro Toplandı

Stade’de Depremzedeler İçin 34 Bin Euro Toplandı

Almanya’nın Stade ilçesindeki IGMG ve DİTİB gibi sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yapılan yardım kampanyasıyla depremzedeler için 34 Bin Euro toplandı.

Emine Güler

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Stade kasabasında Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yapılan yardım kampanyasında 34 Bin Euro’ya yakın para toplandı.

Aralarında İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) de olduğu sivil toplum kuruluşları, yardım için ikinci el eşya pazarı kurdu. İkinci el eşya pazarı Buxtehude Festhalle salonunda yapıldı. Salon yöneticisi Murat Süzer deprem yardımı için kurulan pazardan ücret almadı.

Stade ve Buxtehude kasabalarıyla çevre yerleşim bölgelerinde yaşayan yüzlerce kişi evlerinde kullanılmayan çeşitli eşyaları ikinci el pazarına gönderdi.

Eşyaların ikinci el pazarında satışıyla yaklaşık 34 Bin Euro’nun toplandığı belirtildi.

Stade’deki yardım kampanyasında toplanan paralar Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kızılay’a ulaştırılacak. AFAD ve Kızılay Türkiye’nin yanı sıra Suriye’deki depremzedelere de yardım ulaştırıyor.