Avrupa’da Camilerde Kadir Gecesi Coşkusu

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Avrupa’daki camilerde ihya edildi. Camia TV de Brühl Merkez Camii’nden canlı yayın yaptı.

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir gecesi  İslam dünyasında huşu ile idrak edildi.

Avrupa’da camilere akın eden Müslümanlar geceyi Kur’ân-ı Kerîm okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçirdi.

Kadir Gecesi dolayısıyla Camia TV de özel yayın yaptı.

İnşaatı yeni tamamlanan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Brühl Merkez Camii’nden yapılan canlı yayında Maide-i Kur’an programı yapıldı.

Programda dünyaca ünlü İranlı kari Kasım Sadıki ile Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet birincileri Bünyamin Akdağ ve Furkan Vural, Kur’an ziyafeti verdi.

“Kur’an-ı Hayatımıza Rehber Edinelim”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, programda yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi’nin öneminden bahsetti.

Ergün, “Bu gecenin şerefli olması, bu gecenin değerli olması, bu gecenin mümtaz olmasının en önemli alameti Kur’an-ı Kerim’in bu gecede iniyor olmasıdır. Bu gece o kadar önemli bir gecedir ki, bu gece bir ömre tekabül ediyorsa bu şerefi de Kur’an-ı Kerim’in indiriliyor olmasından dolayı alıyorsa, siz Kur’an-ı yaşayan, Kur’an sevdalısı bir insana Allah’ın nasıl muamele edeceğini bir düşünün” dedi. Ergün, Kur’an-ı hayatımıza rehber edinmemiz gerektiğini vurguladı.

Duisburg’da Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi

Öte yandan Avrupa’da camilerde kadir gecesi coşkusu yaşanırken, Almanya’nın Duisburg şehrinde de IGMG Mevlana Camii’nde ziyaret açılan peygamber efendimizin sakal-ı şerifine Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.(fk)