IGMG: “Göçmen Tartışmalarından Endişe Duyuyoruz”

IGMG: “Göçmen Tartışmalarından Endişe Duyuyoruz”

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, Almanya’da siyasetçilerin 30 yıl önce yapılan mülteci tartışmalarını aynı zihniyetle yaptığına dikkat çekti ve tartışmaların aşırı sağın ekmeğine yağ sürecek şekilde yapılmaması çağrısında bulundu.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, Almanya’nın Solingen kentinde 30 yıl önce yapılan ırkçı kundaklama saldırısının yıl dönümü ve güncel mülteci tartışmaları üzerine bir açıklama yaptı.

Ali Mete “Solingen’in 30. yıl dönümüne gelmişken, mülteci ve göç tartışmalarında daha sorumlu davranılmasını talep ediyoruz. Bugünkü söylemler 90’lı yıllardaki söylemleri andırıyor ve faillerin değirmenine su taşıyor.” ifadeleri başladığı açıklamasında bugün mültecilerle ilgili tartışmaların eski tartışmaların tekrarı olduğu eleştirisinde bulundu.

“30 Yıl Önceki Zihniyet Yaşıyor”

“Solingen’de gerçekleşen ırkçı kundaklama saldırısının 30. yıl dönümünde mülteci ve göçmenler hakkında yapılan tartışmalara baktığımız zaman âdeta dejavu yaşıyoruz. Tıpkı 1993’te olduğu gibi bugün de iltica yasasının katılaştırılmasını öngören yasa tasarıları masada duruyor.” diyen IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, her kesimden siyasetçini sınırların korunması taleplerinde âdeta birbirleriyle yarıştığını söyledi.

Siyasetçilerin kelime seçimlerinin 30 yıl öncesine göre değişiklik arzetse de hâlâ verilen mesajlardaki zihniyetin Hoyerswerda, Rostock-Lichtenhagen, Mölln veya Solingen’i hatırlattığını dile getiren Ali Mete siyasetçilere açık bir çağrı yaptı

“Aşırı Sağın Ekmeğine ağ Sürmeyin”

Çağrısında mülteci tartışmalarında diskuru daha da sağ cenaha kaydırmaktan vazgeçmelerini isteyen Ali Mete mevcut tartışmaların daha fazla vahşet gerçekleştirmek için hazır bekleyen aşırı sağcıların ekmeğine yağ süreceğine dikkat çekti. Mete “Solingen’in 30. yıl dönümü, bu söylemlerin ne gibi felaketlere yol açabileceğini hatırlamak adına önemli bir ders olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Solingen’in 30. yılında hâlâ ırkçılıkla mücadelede daha fazla kararlılık çağrısında bulunmak zorunda hissetmek son derece üzücü. Güncel mülteci tartışmaları her ne kadar iç karartıcı olsa da bizler İslam Toplumu Millî Görüş olarak toplumsal birlikteliği eğitim ve ön yargıları yıkma yoluyla güçlendirmek mücadeleye devam edeceğiz.

Solingen’de hayatını kaybeden Gürsün İnce, Hatice Genç, Gülüstan Öztürk, Hülya Genç ve Saime Genç’i rahmetle anıyor, saldırıdan sağ kurtulanlara güç ve sabır diliyoruz. Kalbimiz ve dualarımız her zaman onlarla.”