“Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Top Yekün Toplumsal Bir Mücadele Olmalıdır”

“Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Top Yekün Toplumsal Bir Mücadele Olmalıdır”

Irkçılıkla Mücadele Derneğine Mevlüde Genç Madalyası veren Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Wüst, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleninin öneminin 30 yoldan beri hâlâ kaybetemediğini söyledi.

Kuzey Ren-Vestfalya’da ırkçılıkla mücadele çalışmaları yürüten Irkçılıkla Mücadele Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi (IDA-NRW) Mevlüde Genç Madalyası ile ödüllendirildi. Solingen’deki ırkçı kundaklama saldırısından kısa bir süre sonra, 1994 yılında kurulan dernek, kurulduğundan bu tara aşırı sağ, ırkçılık, göç ve toplumsal çeşitlilik alanında çalışmalar yapıyor.

Irkçılıkla Mücadele derneğine Mevlüde Genç Madalyası’nı Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakan Hendrik Wüst (CDU) verdi. Başbakan Wüst madalya töreninde yaptığı konuşmada, ayrımcılık, ırkçılık ve aşırı sağla mücadelenin, Solingen’deki kundaklama saldırısından 30 yıl sonra da önem ve aciliyetini kaybetmediğini bu tür bir mücadelenin top yekün olarak toplumun mücadelesi olması gerektiğini ifade etti.

“Bu nedenle, kundaklama saldırısının bu özel yıldönümünde Irkçılıkla Mücadele Derneğine Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Mevlüde Genç Madalyası’nı vermek benim için özel bir onurdur.” diyen Eyalet Başbakanı Wüst, derneğin ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele vazifesi üstlendiği için tebrik etti.

Mevlüde Genç Madalyası Hakkında

Kuzey Ren-Vestfalya eyalet hükümeti 2018 yılında Mevlüde Genç Madalyası vermeye başladı. Anlayış ve hoşgörü için çalışan ve böylece toplumda barış içinde bir arada yaşamaya katkıda bulunan kişi ve/veya gruplarla kuruluşlara veriliyor. Ödül töreni, her yıl 29 Mayıs’ta Solingen kundaklama saldırısının yıldönümünde yapılıyor.