Gençlik

IGMG Gençlik Teşkilatı “Ahlak ve Maneviyat” Konulu Yatılı Eğitim Semineri Düzenledi

IGMG Gençlik Teşkilatı’nın Brüksel’de yaptığı Genç İdareciler Yatılı Eğitim Semineri’nin konusu “Ahlak ve Maneviyat” oldu.
30 Mayıs 2023

İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı, iki sene boyunca devam eden Genç İdareci Yatılı Eğitim Semineri (GIYES) kapsamında beşinci modül için Belçika’nın başkenti Brüksel şehrinde bir araya geldi. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekrem Demirli ve IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, IGMG İrşad Birimi araştırma görevlisi Muhammed Yüksel’in sunumlarıyla “Ahlak ve Maneviyat” konusu işlendi.

Programı düzenleyen IGMG Gençlik Teşkilatı İrşad Eğitim Birim Başkanı Tarık Eroğlu, açılış konuşmasında konuya giriş yaparken konunun zorluğunu ve önemini dile getirirken, IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, “Sünnet ve Ahlak” başlıklı dersinde “İnsan en şerefli varlıktır. Ancak bu üstünlüğe ulaşabilmesi için ahlak ilminin yolcusu olmalıdır. Bu yolculuk onu en şerefli varlık kılacaktır.” diyerek katılımcılara ahlak ilmiyle iştigal etmenin insanoğluna neler kazandıracağına dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi’nden programa iştirak eden Prof. Dr. Ekrem Demirli, derinlemesine ahlak konusunu farklı perspektiflerden ele alarak, genç idarecilerin ahlak tasavvurunu yeniden düşünmeye sevk etti.

IGMG İrşad Birimi araştırma görevlisi olan Muhammed Mustafa Yüksel, tarihi arka planına ışık tutarak “Önce Ahlak ve Maneviyat” söyleminin ne anlama geldiğini açıklamaya çalıştı.

Yoğun bir ilgi ve alaka gören yatılı eğitim seminerinde bowling faaliyetiyle bölgeler arası uhuvvetin de pekişmesi sağlandı.

Dünyanın dört bir yanından katılım sağlayan 115 genç idareci büyük bir memnuniyetle seminerden ayrıldı.

Güncel meselelerin konuşulacağı bir sonraki GIYES modülü 23.09-24.09.2023 tarihlerinde IGMG Genel Merkezi’nde tertip edilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş