Cem Özdemir: “Türkiye Seçimleri İçin Kutlama Yapmak Demokrasimizi Reddetmektir.”

Cem Özdemir: “Türkiye Seçimleri İçin Kutlama Yapmak Demokrasimizi Reddetmektir.”

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye’deki seçim sonuçları için Almanya’da araba konvoyu ile kutlama yapmayı Almanya’nın çoğulcu demokrasisini reddetmek anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Almanya Federal Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir, seçimler sonrasında Türk vatandaşlarının arabaları ile Almanya’da kutlama yapmasını Almanya demokrasisisin reddi anlamına geldiğini ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Almanya Federal Tarım ve Gıda Bakanı Özdemir bundan sonra Türkiye’den Almanya’ya gelecek olan imamların ultra milliyetçi ve Fundamentalist imamlar olacağını da ileri sürdü.

Cem Özdemir’in sosyal medya hesabından yaptığı iki gönderisinde şöyle denildi:

“Seçim Kutlamaları Çoğulcu Demokrasiyi Reddetmektir”

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Almanya’daki araba konvoylu seçim kutlamalarını sözleri ile eleştirdi: “Araba konvoyları, biraz otoriter bir siyasetçinin zararsız destekçilerinin kutlamaları değildir. Bunlar çoğulcu demokrasimizin görmezden gelinemeyecek bir reddi ve bu demokrasi altında başarısızlığımızın bir belgesidir. Görmezden gelmek artık bir seçenek değildir.”

“Ankara’dan Ultra Milliyetçi İmamlar Gelecek”

Cem Özdemir ayrıca Türkiye’den gelecek imamların ultra milliyetçi ve köktendinciliği getirecekleri uyarısında bulundu. Özdemir paylaşımında,  “Türkiye’de özellikle genç ve iyi eğitimli olup tüm umutlarını yitiren pek çok insan için üzülüyorum. Ultra milliyetçilik ve köktendinciliğin Ankara’dan gelen yeni imamlar tarafından bu ülkede daha da güçlü bir şekilde yayılmasına hazır mıyız?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin seçimini yaptığını yazan Cem Özdemir eleştirisini “Ben, Erdoğan’ın destekçilerinin seçimlerinin sonuçlarının hesabını vermek zorunda kalmadan kutlama yaptıkları Almanya’da olup bitenlerle ilgileniyorum. Türkiye’de pek çok insan yoksulluk ve özgürlük yoksunluğuyla mücadele etmek zorundadır. Haklı olarak öfkeliler de. Bunun hakkında konuşulması gerekecek!” şeklinde sürdürdü.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Serap Güler Cem Özdemir’in eleştirisini haklı buldu.  Güler, Bild gazetesine yaptığı açıklamada “Konvoyların görüntülerini son derece rahatsız edici buluyorum. Bunu nasıl değiştirebileceğimiz konusunda açık ve dürüst bir tartışma yapmalıyız.” dedi.

“Seçmene Hakaret Sonuç Getirmez”

Ancak Hristiyan Demokratlardan Cem Özdemir’e eleştiri de geldi. CDU dış siyasetçisi Johann Wadephul (60): “Özdemir şimdi de Türkleri kovmak mı istiyor? Bu, Annalena Baerbock’un dış politikası için ne anlama geliyor? Sayın Özdemir, Kılıçdaroğlu’nun radikal mülteci açıklamalarına ne diyor?” eleştirisinde bulunurken, Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) politikacılarından Markus Ferber de “Seçmene hakaret ederek aşağılamak sonuca ulaştırmaz.” dedi.