Fransa’da Peygamberimiz (s.a.v)’i Anlamak Üzerine Konferans Düzenlendi

Fransa Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG), Peygamberimiz (s.a.v)’i daha güzel anlamak üzere “Din Samimiyettir” isimli program düzenledi.

Mustafa Pala

Fransa Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG), Annemasse şubesi tarafından Salle Martin Luther King konferans salonunda Peygamberimiz (s.a.v)’i anlamak üzerine konferans düzenlendi.

Salle Martin Luther King salonunda gerçekleştirilen program, Irşad başkanı Nizam Oğuz’un okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Bölge Başkanı Yusuf Çakır, ilahiyatçı yazar Doç. Dr. Yasin Pişgin, Bölge Kadınlar Teşkilatı Başkanı Ayişe Yılmaz, Annemasse Şube Başkanı Alparslan Ekinci, misafir cemiyetlerin imam hatipleri, idareciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Hüda Eğitim Merkezi talebeleri tarafından düzenlenen tiyatro piyesi, şiir ve ilahiler misafirler tarafından ilgiyle izlendi.

“DİN KELİMESİNİN İÇERİSİNDE SAMİMİYET GİZLİDİR”

Annemasse cemiyetinde yapılan hizmetler hakkında önemli bilgiler veren Şube Başkanı Alparslan Ekinci ve Bölge Başkanı Yusuf Çakır, dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirilen insani yardım faaliyetleri ve özellikle deprem bölgesinde yapılan örnek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Doç. Dr. Yasin Pişgin, katılımcılara Asr-ı Saadet’ten örnekler sunarak yaşamakta olduğumuz bu asırda Efendimiz (s.a.v)’in sünnetlerini hayatımıza nasıl uygulayabileceğimiz konusunda bilgiler verdi. Pişgin, “Din kelimesinin içerisinde samimiyet gizlidir. Ashab-ı Kiram döneminde yaşamış olan insanların çoğunluğunun göstermiş oldukları samimiyet ve örnekler, insanlığın hidayete ermesine vesile olmuştur” ifadelerini kullandı.

Program, hediye takdiminden sonra yapılan Kur’an tilaveti ve dualarla sona erdi.