Viyana’da Caddede Yürüyen Müslüman Kadına Saldırı

Viyana’da Caddede Yürüyen Müslüman Kadına Saldırı

Viyana’nın 20. Bölgesinde bir kişi, caddede yürüyen Müslüman kadının ağzını örten başörtüsü yırtmak için saldırdı ve “Avusturya’da olduğunu unutma” diye hakarette bulundu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir kişi, caddede yürüyen Müslüman kadına saldırdı. Saldırgan Müslüman kadının ağzını kapatan başörtüsünü zorla çıkarmaya çalıştı. Kadının direnmesi ve çevredeki polisin müdahalesi ile saldırgan başarılı olamadı.

Viyana’nın 20. bölgesinde Dresdnerstraße’de meydana gelen olayda saldırgan kadına aynı zamanda ırkçı ifadelerle de hakaret ederek Avusturya’da hiç kimsenin istediği gibi giyinemeyeceğini ve Avusturya’da yaşanıldığının kafalara sokulması gerektiğini söyledi.

Tesadüfen olayın yakınında bulunan polisin müdahalesi ile saldırganın daha da çirkefleşmesi ya da kadına şiddet uygulaması önlendi.

Avusturya’da Geçen Yıl Müslümanlara 1324 Saldırı Yapıldı

Avusturya’da geçen yıl toplamda 1324 Müslüman karşıtı saldırı gerçekleşti. Ancak, Müslümanların daha fazla mağdur olmamak için kendilerine yapılan saldırı bildirmedikleri, polisin de adli mercilere bildirilmeyen vakaları kayıt altında tutmadığı ifade ediliyor. Avusturya’da bir önceki yıl bildirilen vakaların sayısı ise 1061 olmuştu.