Duisburg’ta Camiye NSU Tehdit Mektubu Gönderildi, Bremen’de Camide Asılı Türk Bayrağı İndirilip Yakıldı

IGMG Hannover Camii’ne saldırının hemen arkasından Bremen’de DİTİB Camii’ndeki Türk bayrağı indirildi ve yakıldı. Duisburg Camiine de NSU2.0 imzalı tehdit mektubu gönderildi.

Almanya’da son günlerde camilere yapılan saldırılar iyice artış gösterdi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Duisburg Merkez Camii’ne NSU2.0 imzalı tehdit mektubu gönderilirken Bremen kentindeki DİTİB Selimiye Camiinde asılı olan Türk bayrağı terör örgütü sempatizanı olduğu tahmin edilen bir kişi tarafından asıldığı yerden kopartıldı ve daha sonra da yakıldı. Geçen hafta da IGMG Hannover camiine saldırı yapılmıştı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Yusuf Aydın, “Derin üzüntü duyuyoruz. Fail ya da faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bremen’deki saldırı ise gündüz saatlerinde yaşandı. DİTİB Selimiye Camii’nde bir kermes için asılı bulunan bayraklar arasında Türk bayrağını indiren bir kişi daha sonra bayrağı yaktı. Dernek Başkanı Hidayet Tekin saldırganın olayı sosyal medya hesabından canlı yayımladığının tespit edildiğini bildirdi.
Saldırının kamera kayıtları polise iletildi. Polis soruşturma başlattı.

Almanya’da Geçen Sene 569 Saldırı Oldu

Geçen hafta Hannover’deki IGMG Camiine yapılan saldırılar ülkedeki camilerin daha etkin bir korumaya alınması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Geçen sene kayıtlara geçen bilgilere göre Almanya’da Müslümanlara ve camilere karşı 569 saldırı yapılmıştı. Saldırılarda sadece bir kişi tutuklandı.