Almanya 1 Temmuz’da Elektronik Reçeteye Geçiyor

Almanya 1 Temmuz’da Elektronik Reçeteye Geçiyor

Almanya’da elektronik reçete uygulaması nihayet 1 Temmuz 2023 tarihinde başlıyor. Bundan sonra kâğıt reçete kullanılmayacak.

Almanya Federal Sağlık Bakanlığı, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren ülkede e-reçete uygulamasına geçileceğini bildirdi. Basına açıklamalarda bulunan Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach sağlık alanında dijitalleşme adımları atıldığını, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren hastaların sadece sağlık kartını göstererek eczanelerden ilaçlarını alabileceklerini söyledi.

Kağıt Kullanımı Ortadan Kalkacak

Elektronik reçetelerle sağlık alanında kâğıt kullanımını ortadan kaldırmayı planladıklarını söyleyen Karl Lauterbach, Temmuz ayı sonunda Almanya’daki tüm eczanelerin yüzde 80’inin sistemi kullanabilecek duruma geleceklerini de söyledi. Uygulama ile kâğıt reçete kullanımına son verilecek.

Dijitalleşme çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Federal Sağlık Bakanı Lauterbach “Hastalarımız ellerindeki hastalık sigortası kartını okuyucu alete taktıklarında, reçeteleri karşılarına çıkacak.” dedikten sonra tüm reçetelerin bir bilgi bankasında toplanacağını ve her yerden erişime açık olacağını bildirdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmete gereken elektronik reçete uygulaması muayenehane ve kliniklerin alt yapılarının yetersizliği sebebiyle birkaç kez ertelenmişti.