Laschet’ten AfD’ye: “Fikir Yoldaşlarınız Almanya’da 10 Yıl Boyunca Cinayet İşledi”

Laschet’ten AfD’ye: “Fikir Yoldaşlarınız Almanya’da 10 Yıl Boyunca Cinayet İşledi”

Alman Hristiyan demokratların eski Genel Başkanı Armin Laschet, AfD’yi Fransa’daki olayları bahane ederek Almanya’da insanları göçmenlere karşı kışkırtmakla suçladı ve “Sizin fikir yoldaşlarınız 10 yıl boyunca Almanya’da cinayet işledi.” dedi.

Almanya’daki Hristiyan demokratların eski Başbakan adayı ve Genel Başkanı Armin Laschet, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Almanya İçin Alternatif Partisi AfD’nin Federal Meclis’te Fransa’daki olaylarla ilgili olarak sadece Fransa’daki göçmenleri suçlamasına sert cevap verdi.

Duygusal bir konuşma yapan Armin Laschet, AfD’nin ne Fransa’daki olayların gerçek sebeplerini ortaya koyduğunu ne da Almanya’daki göçmenleri takdir ettiğini, aksine suçlamalardan öteye bir şey yapmadığını söyledi. Laschet, konuşmasında “Siz bugün burada, Fransa’daki olayları bahane ederek, insanları göçmenlere karşı kışkırtıyorsunuz.” dedi.

Almanya’daki ve Fransa’daki göçmenleri paralel toplum oluşturmakla suçlayıp olayların sorumluluğunu sadece göçmenlere yükleyen AfD’ye cevap veren Armin Laschet “Asıl paralel toplumu siz kurdunuz. Sizin fikir yoldaşlarınız Almanya’da 10 yıl boyunca Almanya’da cinayet işlediler.” ifadelerini kullandı.

Meselenin Temeline İnmeden Suçlama Yapmayın

Hristiyan Demokrat politikacı Armin Laschet konuşmasında, AfD’yi “Meselenin kökenine inmemekle” suçladı. “Buradaki asıl soru, NSU gbi paralel toplum kuran ve şiddet kullanan oluşumlara karşı nasıl mücadele edileceği sorusudur.” diyen Laschet, AfD’nin aynı zamanda Fransa’nın banliyölerinde olup bitenleri göz ardı etmekle itham etti. Laschet, “Siz AfD olarak entegrasyon politikalarının başarısını hiç bir zaman dikkate almıyorsunuz” ifadeleri ile AfD hariç tüm partilerin grupları tarafında coşkuyla alkışlandı.

Sosyal medyada da Armin Laschet’in meclis konuşması büyük beğeni topladı.