Almanya’da Müslümanlara Yönelik Saldırılar Sürüyor

Almanya’da Müslümanlara Yönelik Saldırılar Sürüyor

Almanya’da 2023 yılının ilk yarısında 250’den fazla İslamofobik suç kaydedildi. İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, konuya dair endişesini dile getirdi.

Almanya’da İslamofobi ve buna bağlı suçlar yüksek seviyede seyrediyor. Sol Partili Petra Pau’un, ülkede Müslümanlara ve kurumlarına yönelik işlenen suçlara ilişkin Federal Meclis’e sunduğu soru önergesine, hükûmetine verdiği cevapta 2023 yılının ilk yarısında ülke genelinde Müslümanlara yönelik 258 İslamofobik suçun kaydedildiği belirtildi.

Söz konusu sürede 17 kişinin yaralandığı belirtilirken, polis kayıtlarına geçen vakalar arasında hakaret, halkı kışkırtma, tehdit, anayasaya aykırı semboller kullanma gibi suçlar yer alıyor.

[post-refarans id=”40813″ taraf=”sol”]

CAMİYE YAPILAN SALDIRI KAYITLARA GEÇMEDİ

2023 yılının sonunda Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yeni rakamların açıklanacak olmasından dolayı henüz bildirilmeyen vakaların da eklenmesiyle rakamın daha da artacağı öngörülüyor. Saldırıya uğrayanların şikâyetlerinin ciddiye alınmayacağını düşünerek şikâyette bulunmaması nedeniyle birçok suçun kayıtlara geçmediği de uzmanlar tarafından ifade edildi. Bunun yanı sıra mayıs ayının sonunda Hannover’de bir camiye düzenlenen molotof kokteylli saldırının kayıtlara geçmemiş olması da ayrıca dikkat çekti.

“MÜSLÜMANLARA YÖNELİK TEHDİT ÇOK DAHA BÜYÜK”

İslamofobik suçlardaki artıştan endişe duyduklarını ifade eden IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, “İslamofobik suçlara ilişkin ortaya konan resmî rakamlar eksik bilgi içeriyor. Müslümanlara ve kurumlarına yönelik tehdit çok daha büyük. Bu suçların aydınlatılma oranları ise çok düşük. Burada polise de siyasetçilere de büyük görev düşüyor.” dedi.