Brüksel’de 2 Kişiyi Öldüren Zanlı, Polis Tarafından Vuruldu 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldüren şüpheli, polis tarafından vurularak yakalandı. Zanlı, ağır yaralı olarak hastanede tutuluyor.

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden’in ulusal radyo kanallarından Radyo 1’de yaptığı açıklamaya göre, zanlı, sabah saatlerinde vurularak yakalandı ve ağır yaralı olarak hastanede tutuluyor. Basında yer alan bilgilere göre, zanlı, Verboekhoven Meydanı civarında bir kafede görüldü ve kullandığı silahla yakalandı.

[post-refarans id=”49438″ taraf=”sol”]

Alarm seviyesi yükseltildi

Dün akşam kent merkezinde EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımları arasındaki müsabakanın oynandığı stadyuma 5 kilometre mesafede bir kişi rastgele ateş açarak 2 İsveçliyi öldürmüştü.

Saldırıdan sonra ilan edilen en yüksek seviyeli kod uyarınca tüm güvenlik güçlerinin teyakkuz hali sürerken, İsveçli diplomatlar başta olmak üzere potansiyel tehdit altındaki kişilere yönelik gözetim artırıldı.

“Terörle mücadelemiz ortak”

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajında, olayları Federal Kriz Merkezinden takip ettiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olma çağrısı yaptı. İsveçli mevkidaşına başsağlığı dilediğini bildiren de Croo, “Terörle mücadelemiz ortak.” ifadesini kullandı. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek,”Teröre karşı birlikteyiz.” mesajını paylaştı.

İsveç ile Belçika’nın futbol federasyonları, iki ülkenin milli takımları arasındaki maçın askıya alınmasına yol açan Brüksel’de yaşanan olası terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları için başsağlığı diledi. (aa,c)