Belçika İslam Temsil Kurumu Brüksel’de 2 İsveçlinin Öldürülmesini Kınadı

Belçika İslam Temsil Kurumu Brüksel’de 2 İsveçlinin Öldürülmesini Kınadı

Belçika İslam Temsil Kurumu, 2 İsveçlinin Brüksel’de Kuzey Afrikalı bir göçmen tarafından öldürülmesini kınadı ve ailelere taziyelerini iletti.

Belçika İslam Temsil Kurumu, Brüksel’de 2 İsveçlinin silahla vurularak öldürülmesini kınadı. Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün yaptığı basın açıklamassında, terörü kesin bir şekilde reddettiklerini bildirdi.

“Masum sivillerin hayatlarına saygı duymak herkesin görevidir.” diyen Üstün barışa, hoşgörüye ve insan haklarına sarsılmaz bir şekilde bağlı olduklarına dikkat çekti.

“Ailelerin Acılarını Paylaşıyoruz”

Saldırıyı “alçakça nitelendiren Mehmet Üstün, hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziye dileklerini de iletti ve bu acı döneminlerinde ailelerle dayanışma içinde olduklarını söyledi. Üstün “Kalplerimiz kurbanların aileleriyle birliktedir. Acı ve kayıpların sınır ve inanç tanımayacağını biliyoruz.” dedi.

Kuzey Afrikalı bir göçmenin saldırısı sonrasınd hayatını kaybetmesi olayının çok kapsamlı bir şekilde araştırılmasını da isteyen Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün terörle mücadelenin bir öncelik olarak kalması gerektiğine de vurgu yaptı.