Almanya’da Önemli Isı Maliyeti Tavsiyesi: 250 Euro’ya Kadar Tasarruf Mümkün!

Almanya’da Önemli Isı Maliyeti Tavsiyesi: 250 Euro’ya Kadar Tasarruf Mümkün!

Almanya’da Tüketici Hakları Derneği, ısı maliyetlerinin azaltılması noktasında vatandaşlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Almanya’da 2023 yılında da enflasyon oranının hala yüksek olması nedeniyle birçok alanda tasarrufa gidiliyor. Bu noktada Tüketici Hakları Derneği. ısı maliyetlerini azaltmak için vatandaşlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

yüzde 6 tasarruf sağlanıyor

Termostatın doğru kullanımının oldukça önemli olduğunu dile getiren dernek yetkilileri, bir derecelik bir sıcaklık azaltmasının yaklaşık yüzde 6 ısı enerjisi tasarrufu sağladığını belirtti. Bununla beraber evde ayarlanan ısı derecesine göre 60 ila 250 Euro arasında tasarruf sağlanabileceği aktarıldı.

16 derecenin altına düşürülmemeli

Tüketici Hakları Derneği, yatak odalarının ısısının yaklaşık 18, oturma odalarının ise 21 dereceye ayarlanmasının önerildiğini aktardı. Ancak oda sıcaklığının mümkün mertebe 16 derecenin altına düşürülmemesi gerektiği, aksi takdirde nem ve küf oluşumuna uygun koşullar oluşturabileceğinin altı çizildi.

Elektronik termostat öneriliyor

Enerji tasarrufu yapmak için ısıtma sisteminin uzun süreli evde bulunmama durumlarında veya gece vakitlerinde düşürülebileceği de aktarıldı. Unutkan kişiler için ise elektronik termostatlar önerildi. Bu şekilde oda sıcaklığının hassas bir şekilde ayarlanıp, programlanabileceği belirtildi.

camlar hava kaçırmamalı

Isıyı mümkün olduğunca daire veya ev içinde tutmak için sadece duvarların yalıtımının yeterli olmadığı da vurgulanırken, pencerelerin (hava kaçırmayacak şekilde) sıkı olması gerektiği kaydedildi. Pencere çerçevelerinin conta bandı ile kaplanması durumunda eve daha az soğuk hava gireceğinin altı çizildi. Bu durumda yılda 110 Euro’ya kadar tasarruf sağlanabileceği vurgulandı.(bb)