Avrupa’da Afrika Kökenli İnsanlar En Fazla Almanya’da Irkçılığa Maruz Kalıyor

Avrupa’da Afrika kökenli insanlara karşı ırkçılıkla ilgili yapılan “Being Black in the EU “ adlı ankette Almanya en kötü sonuç alan ülke oldu.

Almanya, Avrupa’da Afrika kökenli insanlara karşı ırkçılıkla ilgili yapılan “Being Black in the EU “ adlı ankette en kötü sonuç alan ülke oldu. Ankete katılanların yüzde 76’sı son beş yıl içinde renkleri, kökenleri veya dinleri nedeniyle dezavantajlı durumlar yaşadığını belirtti. 13 ülkede Afrika kökenli insanların katılım sağladığı anket sonuçlarında en kötü sonuç bu şekilde Almanya’dan çıktı.

“problem daha da büyüdü”

Söz konusu problemin son yıllarda Almanya’da daha da büyüdüğü aktarılırken, ortalama olarak ankete katılanların yüzde 45’i son yıllarda ırkçılık deneyimi yaşadıklarını belirtti. Bu oranın 2016 yılında yüzde 39 olduğu belirtildi.

yüzde 54 ırkçı tacize maruz kaldığını söyledi

Anket kapsamında Almanya birçok diğer açıdan da en kötü sonuçları elde etti. Diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında, ırkçı motifli saldırılar en sık Almanya’da görüldü. Ankete katılanların yüzde 54’ü ırkçı tacizlere maruz kaldığını bildirdi. Yüzde dokuz ırkçı saldırıya uğradığını vurguladı.

iş başvurularında ırkçılık

Ayrıca, ankete katılan siyahilerin yarısından fazlası Almanya’da iş ararken ayrımcılığa uğradığını hissettiğini aktardı. Almanya’da katılımcıların yüzde 56’sı, iş arama konusunda son beş yıla bakıldığında olumsuz deneyimler yaşadığını belirtti. Yüzde 46 ise geçen yıl iş yerinde ayrımcılığa uğradığını kaydetti. söyledi.

okullarda da ırkçı hakaret veya tehdit mevcut

Aynı zamanda, gençler de bu gelişmelerden etkileniyor. Ankete katılan gençlerin yaklaşık 40’ı, Alman okullarında ırkçı hakaret veya tehditlere maruz kaldığını ifade etti. Katılımcılar ayrıca polisler tarafından da ırkçılık deneyimleri bildirdi. Son on iki ay içinde polis kontrolüne takılan katılımcılardan yüzde 69’u, bu durumun ten renginden kaynaklandığını belirtti.(bb)