Ölen Annesinin Anısına Paris’ten İstanbul’a Yürüyerek Gitti

Fransa’nın başkenti Paris’ten 1 Temmuz’da yola çıkan Murat Etemoğlu, yürüyerek İstanbul’a vardı. Camia Haber’e konuşan Etemoğlu, bunu başta 2020’de vefat eden annesi olmak üzere çevre ve barış için yaptığını vurguladı.

Fransa’nın başkenti Paris’ten İstanbul’a Çevre ve Barış Yürüyüşü’nü 1 Temmuz’da başlatan Murat Etemoğlu, Türkiye’ye giriş yaptı. Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Etemoğlu, yaklaşık dört ay süren yolculuğu başta 2020’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden annesine olan sevgi ve saygısını bu şekilde ifade etmek için yaptığının altını çizdi.

“karşılaştığım atıkları topladım”

Bunun yanında attığı her adımda barış ve doğa için bir farkındalık yaratma niyetinin olduğunu belirten Etemoğlu, “Bu sebeple yolculuğum esnasında karşılaştığım atıkları topladım.” diye kaydetti.

“hep barıştan yana olduk”

Diğer yandan Filistin-İsrail arasındaki savaşa nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduğunu da belirten Etemoğlu, “Maalesef bölünmüşlüğün ve çatışmanın hüküm sürdüğü bir dünyada yaşıyoruz. Biz millet olarak hep barıştan yana olduk. Bu yürüyüş de bunun bir göstergesi.” diye vurguladı.

@Instagram

“sadece bir yürüyüşten ibaret değil”

Yolculuğu boyunca etraftan da çok güzel tepkiler aldığını belirten Etemoğlu, “Gerçekten muhteşemdi. Birçok başkonsolos, belediye, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşla tanışma fırsatım oldu. Dolayısıyla bu yolculuk sadece bir yürüyüşten ibaret değil, çok daha fazlası.” diye ekledi.

Etemoğlu, Türkiye’ye girişte Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı @aa

“Çevre ve Barış Yürüyüşü”

Yolculuğuna 1 Temmuz’da Paris’teki Notre-Dame Katedrali’nin önünden başlayan Etemoğlu, İsviçre üzerinden İtalya’ya geçiş yaptı. Sonra sırasıyla Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya ve son olarak Yunanistan üzerinden İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Etemoğlu, yolculuk boyunca uyku ve molalar dışında yürüyüşüne kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyledi.(bb)