Avrupa’nın Birçok Şehrinde Filistine Destek Gösterileri Düzenlendi

Avrupa ülkelerinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ederken Avrupa’nın bir çok ülkesinin önemli meydanlarında hafta sonu bir araya gelen binlerce kişi Filistin’e destek gösterileri düzenledi.

Almanya

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Gleisdreieck metro istasyonunun yakınındaki meydanda düzenlenen gösteriye 1000’in üzerinde kişi katıldı. Göstericiler, Filistin ve Türk bayraklarının yanı sıra “Siz bizi silemezsiniz”, “Ateşkes”, “Savaşı durdurun” ve “Gazze’ye özgürlük” yazılı dövizler taşındı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisin düzenlendi.

Fransa

Fransa’nın başkenti Paris’te emniyet müdürlüğünün yasağına ve yağmura rağmen binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Paris’te Chatelet Meydanı’nda Cumartesi günü yerel saat ile 14.30’da başlayan gösteri, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında sürdü. Paris Emniyet Müdürlüğünün yasağına ve yağmura rağmen gösteri alanını terk etmeyen göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları taşıdı.

Gösteriye katılanlara para cezası

Gösteride, “Gazze’nin çocukları, Filistin’in çocukları, insanlık öldürülüyor”, “Gazze, Paris seninle” ve “Ateşkes” sloganları atıldı. Paris Emniyet Müdürlüğünün, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, yasaklanan gösteriye katılanlar para cezasına çarptırılabilir.

Fransa’nın başkenti Paris’te emniyet müdürlüğünün yasağına ve yağmura rağmen Filistin’e destek gösterisi düzenlenledi.

Belçika

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yüzlerce kişi, Filistinlilere destek için gösteri düzenlendi. Brüksel’in merkezinde yer alan tarihi Borsa Binası önünde akşam saatlerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ve ablukasını protesto etti.

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen gösteride, İsrail karşıtı ve Filistin’le dayanışmayı vurgulayan, “Filistin’e özgürlük”, “Çocukları bombalamak meşru müdafaa değildir” gibi çeşitli sloganlar atıldı. Göstericiler, İsrail’in saldırılarını derhal durdurmasını ve uluslararası toplumun harekete geçmesini talep etti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yüzlerce kişi, Filistinlilere destek için gösteri düzenlendi.

Hollanda

Hollanda’nın Lahey kentinde binlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin’e destek yürüyüşünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Yağışlı havaya rağmen Lahey’in Malieveld Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Filistin’e desteklerini, Gazze ile dayanışmalarını dile getirdi.

Hollanda’nın Lahey kentinde binlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

İsveç

İsveç’in başkenti Stockholm’de binlerce kişi, Filistin ile dayanışma için polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüdü. İsrail’in Gazze’ye yönelik kuşatma ve saldırılarını protesto etmek isteyen Filistin yanlısı binlerce gösterici, öğle saatlerinde Stockholm’deki İsveç Parlamentosu önünde toplandı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Filistin ile dayanışma eylemine katılan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara son verilmesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Göstericiler, “Gazze’de çocuklar öldürülüyor”, “Sonsuza kadar Filistin” yazılı pankartlar taşıdı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de binlerce kişi, Filistin ile dayanışma için polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüdü.

İspanya

İspanya’nın Madrid ve Barselona başta olmak üzere büyükşehirlerinde Filistin’e destek için geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. Başkent Madrid’de “Her zaman Filistin Direnişinin Yanında” temasıyla sol görüşlü sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen gösterilere binlerce kişi katıldı.

Kent merkezinde ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyen İspanyollar, “İsrail’e boykot”, “Yaşasın özgür Filistin”, “Savaşa da terörizme de hayır” sloganları attı.

İspanya’nın Madrid ve Barselona başta olmak üzere büyükşehirlerinde Filistin’e destek için geniş katılımlı gösteriler düzenlendi.

İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin’e destek yürüyüşüne katılanlar, İngiltere’yi yöneten siyasetçileri Gazze’de ateşkes çağrısı yapmaya davet etti. Londra’da yüz bini aşkın kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin’le dayanışma göstermek için Filistin-İsrail çatışmalarının başladığı 7 Ekim’den bu yana üçüncü defa sokaklara indi. Eyleme katılanlar İngiltere hükümetini ve siyasetçileri ateşkes çağrısı yapmaya davet etti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin’le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında üçüncü kez yürüdü.

İtalya

İtalya’nın başkenti Roma’da binlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin’e destek yürüyüşünde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Roma’nın Piramide semtinde toplanan çok sayıda kişi, San Giovanni meydanına doğru yürüdü. Göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto ederken, Filistin’e desteklerini, Gazze’ye dayanışmalarını belirtti.

Yürüyüş sırasında göstericiler, özellikle Roma’nın tarihi yapısı Kolezyum’un önünden geçerken, sık sık “Filistin’e özgürlük”, “Zafere kadar intifada” sloganları attı. (aa,c)

İtalya’nın başkenti Roma’da binlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı.