Almanya’da SPD’den Gençleri Sevindirecek Talep: 18 Yaşındakilere 60 Bin Euro!

Almanya’da SPD’den Gençleri Sevindirecek Talep: 18 Yaşındakilere 60 Bin Euro!

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti Gençlik Kolları, 18 yaş üstü herkese 60 Bin Euro’luk “Temel Miras” talep etmeyi planlıyor.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti Gençlik Kolları (Jusos), gençleri sevindirecek bir adım atmayı planlıyor. Kasım ayı ortasında düzenlenecek federal kongrelerinde Jusos,18 yaş üstü herkese 60 bin Euro’luk bir “Temel Miras” talep etmeyi planlıyor.

“kısır döngüyü kırmaya yardımcı olabilir”

SPD Gençlik Kolları Başkanı Sarah Mohamed, talepleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumun, çalışarak refaha erişme fikri mevcut sistemde bir efsaneye dönüşüyor. “Temel Miras”, diğer önlemlerle birlikte, bu kısır döngüyü kırmaya yardımcı olabilir.” diye kaydetti.

“gelir dağılımı dengesizliği var”

Jusos, Almanya’da büyük bir gelir dağılımı dengesizliğinin söz konusu olduğunu belirtirken, düşük miras vergileri nedeniyle mal varlığının belli ailelerde kaldığını belirtti. Mohamed, “Diğer birçok insan aylık geçimini zor sağlamakta. Bozuk bir çamaşır makinesinin tamirinin bir sonraki ay kendilerini açlığa mahkum etmemesine şükrediyorlar.” diye konuştu.

“finansman miras vergileriyle sağlanacak”

Jusos, “Temel Miras”ın finansmanı için asgari bir milyon Euro’luk miras miktarları için yüzde 10 miras vergisi talep etmeyi planlıyor. Vergi oranının miktara göre belirlenmesi gerektiğini savunan Jusos, 2 milyon Euro için yüzde 20, 3 milyon Euro için yüzde 30, 9 milyon ve daha fazlası için ise yüzde 90’lık bir miras vergisi talebinde bulunacağını vurguladı.(bb)