Almanya’da Araba Sigortası 2024 Yılında Daha da Pahalı Olacak

Almanya’da Araba Sigortası 2024 Yılında Daha da Pahalı Olacak

Almanya’da sigorta şirketleri 2024 yılında araba sigorta primlerine yüzde 10-15 oranında zam yapmayı planlıyor. Zamların, Almanya’daki enflasyon ve hasar oranının yüksekliği sebebiyle yapılacağı ifade ediliyor.

Almanya’daki araba sigortacıları yıllık primlere yeniden zam yapmak için çeşitli görüşmeler yapıyor. Sigortaları yeniden sigortalayan reasürans şirketleri Almanya’daki yüksek enflasyonu gerekçe göstererek fiyatların artış göstereceğini bildirdi.

Sigorta Pirimileri Yüzde 10-15 Artacak

Sigorta şirketlerinin ne oranda zam yapacağı kesinleşmezken, sigorta şirketlerinin yüzde 10-15 arasında bir zam planlaması tahmin ediliyor.

Almanya’nın önde gelen reasürans şirketlerinden Hannover-Rück-Deutschland şirketine bağlı E+S’nin CEO’su Michael Pickel araç yedek parça ve tamiratındaki fiyat artışlarının sigorta primlerinin yükselmesinde etkisi bulunduğunu söyledi. Mihcael Pickel, ayrıca araç hasarlarında da son yıllarda artış yaşandığını bu artışların sigortacıların mali yapısında baskı oluşturduğunu söyledikten sonra zamların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Artışlar Aşamalı Şekilide Olacak

Bu arada, araç sigorta primlerindeki artışın araç sahiplerinin tepkisini çekmemek amacıyla toptan olmayacağı, ancak buna karşılık sigorta şirketlerinin bu artışları belirli şart ve süreyle koyacağı da belirtiliyor.

Öte yandan, reasürans şirketleri, artışın nasıl yapılacağı konusunda sigorta şirketleri ile anlaşmalar yapmak üzere toplantılar yapıyor. Artışların doğrudan araba sahiplerine yansımasını ise sigortacı şirketler ayarlayacak.