BM: Gazze’de 10 Dakikada 1 Çocuk Öldürülüyor 

Birleşmiş Milletler, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana ortalama her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğünü, 2 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in havadan, karadan ve denizden saldırıları sonucu Gazze’de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürüldüğünü açıkladı.

[post-refarans id=”50641″ taraf=”sol”]

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA), X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Gazze Şeridi’ndeki duruma işaret edilen açıklamada, “Savaş sırasında ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürüldü, 2 çocuk da yaralandı. Çatışma zamanlarında sivilleri korumak bir istek veya ideal değil; ortak insanlığımızın sorumluluğu ve taahhüdüdür. Siviller nerede olursa olsun korunmalı.” ifadesi kullanıldı.

“Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü”

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, “7 Ekim’den bu yana 10 bin Filistinlinin öldürülmesi, insanlığın temel değerlerine meydan okuyor.” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreteri Guterres, ise “Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü.” diyerek, acil insani ateşkes çağrısını yinelemişti.

Gazze’de son durum

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında öldürülenlerin 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’si kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi yaralandı. (aa,c)