Almanya’da Sağlık Hizmetlerinde Irkçılık ve Ayrımcılık Arttı

Almanya’da Sağlık Hizmetlerinde Irkçılık ve Ayrımcılık Arttı

Almanya’da yapılan bir araştırma, ülkede sağlık sisteminde en çok siyahilerle Müslüman ve Asyalıların ayrımcılığa maruz kaldığını ortaya koydu.

Almanya’da sağlık alanındaki ırkçılık ve ayrımcılık endişe verici boyutlara ulaştı. Alman Entegrasyon ve Göç Araştırma Merkezi (Dezim) tarafından yayımlanan ırkçılık ve ayrımcılık araştırmasına göre, ülkedeki siyahilerle Müslüman ve Asyalıların sağlık sisteminde uğradıkları ayrımcılık ve ırkçılık sebebiyle ya tedavi olmaktan vaz geçtikleri ya da geciktirdikleri ortaya çıktı.

“Ayrımcılık sebebiyle Doktora gitmekten çekiniyorlar”

Araştırma, siyahi, Müslüman ve Asyalıların, nüfusun geri kalanına oranla iki kat daha fazla doktora gitmekten çekindiklerini, bunun sebebinin de ayrımcılık ve ırkçılık olduğunu tesit etti.

Doktor veya sağlık merkezlerinden randevu almada da ayrımcılık yaşandığını tespit eden araştırma, siyahilerle Müslümanların sadece sağlık alanında değil, diğer alanlarda da ayrımcılıkla karşılaştığını gündeme getirdi.

“Doktorlar ve Hastaneler Irkçılıkla Mücadele Konusunda Eğitilmeli”

Raporu değerlendiren Federal hükümetin Irkçılıkla Mücadele Sorumlusu Reem Alabali-Radovan, dktor randevusunu veya tedavinin daha öncelikli olarak kime verileceğine kişilerin ten rengi yada soy isimleriyle karar verilemeyeceğini, söyledi Reem Alabali-Radovan doktorlarla, bakım personeli ve hastanelerin “özel hazırlanmış ırkçılıkla mücadele eğitimine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Araştırma 2022 yılı Haziran-Kasım ayları arasında yapıldı. Araştırma için ayrımcılığa maruz kalan 21 binden fazla kişi ile görüşüldü. Araştırma bir rapor halinde yayımlandı.