Almanya’da İslam Karşıtı Suçlar Şimdiden Geçen Yılın Toplamını Geride Bıraktı

Almanya’da İslam Karşıtı Suçlar Şimdiden Geçen Yılın Toplamını Geride Bıraktı

Almanya’da 2023 yılının ilk üç çeyreğinde, geçen yılın toplamından daha fazla İslam karşıtı suç işlendiği kaydedildi.

Almanya’da bu yıl İslam karşıtı suçların sayısının arttığı kaydedildi. Almanya İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti’nin soru önergesine verdiği cevapta, bu yılın ilk üç çeyreğinde 686 İslam karşıtı suç işlendiği aktarıldı. Bu sayının şimdiden geçen yılın toplam sayısının üzerinde olduğu vurgulandı.

sadece üçüncü çeyrekte 271 saldırı

Buna göre sadece üçüncü çeyrekte 271 İslam karşıtı saldırının meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. 2023’ün ilk yarı yılında bu türden 415 suçun rapor edildiği ifade edildi. 2022 yılında ise Federal Kriminal Dairesi verilerine göre toplam 610 İslam karşıtı suç bildirilmişti.

“endişe verici”

Sol Parti Federal Meclis Üyesi Petra Pau, söz konusu yeni verilerle ilgili konuşurken, bu durumu “endişe verici” olarak nitelendirdi. Bu büyük artışın, İslam karşıtı ırkçılığın etkisindeki sığınmacı ve göç tartışmalarının bir yansıması olduğunu belirtti. Pau, Müslümanlara karşı nefret ve ayrımcılığın yaygın olduğunu ve bunun şiddetle kınanması gerektiğini belirtti.

“toplumsal bir reaksiyona ihtiyaç var”

Petra Pau, hükümetin göç karşıtı politikalarının, ayrıca CDU ile AfD’nin oluşturduğu havanın, birçok Müslümanın kendisini güvende hissedememesine neden olduğunu belirtti. Pau, “7 Ekim 2023 tarihi sonrası İslam karşıtı ve antisemitik suçların sayılarının daha da artmasının beklendiği şu dönemde, acil olarak toplumsal bir reaksiyona ihtiyaç var.” diye ekledi.

sayılar daha da artabilir

Federal Kriminal Dairesi’nin paylaştığı verilerin sadece mevcut durumu yansıttığı aktarıldı. Sonradan eklenecek verilerle birlikte bu sayıların belirgin şekilde artabileceği vurgulandı.(bb)