Almanya’da Halk Pahalı Diye Kalorifer Yakmıyor

Almanya’da Halk Pahalı Diye Kalorifer Yakmıyor

Almanya’da yüksek kalorifer masrafları sebebiyle halkın önemli bir bölümünün soğuk da olsa kaloriferleri açmadığı ortaya çıktı.

Almanya’da halkın yüzde 37’sinin üşümek pahasına kaloriferlerini yakmadığı ortaya çıktı. Techem kalorifer sistemleri ölçümleri şirketi tarafından yapılan bir ankette, halkın önemli bir bölümünün kalorifer giderlerinin çok olduğunu gerekçe göstererek kaloriferlerini yakmadığı tespit edildi.

Ekim ayı ile Kasım ayının ilk haftasının bu sene ortalama olarak daha ılıman geçmesine rağmen soğuklar konutlarda oturanları üşütüyor. Buna rağmen, Alman halkının yüzde 23’ü masrafların yüksekliği sebebiyle kaloriferlerini yakmadığını açıkladı.

Kaloriferlere Zam Geldi

Almanya’daki pek çok konut firması, Ekim ayı başından itibaren kalorifer masraflarına zam yaparken, müstakil kaloriferli konutların da gaz ve diğer yakıt masrafları arttı. Müstakil gazlı kalorifer kullanan konutlarda oturanların yüzde 27’si ay sonlarında kalorifer masraflarının ek olarak artacağı endişesini taşıyor.

Kalorifer Sadece Akşamları Açılıyor ve Tek Oda Isıtılıyor

Kalorifer kullanımı anketine katılanların yüzde 86’sı kaloriferleri sadece akşamları açtıklarını belirtirken aynı zamanda sadece oturma odasını ısıttıklarını bildiriyor.