Almanya Başbakanı Scholz: “Emeklilik Yaşı 67’de Kalacak”

Almanya Başbakanı Scholz: “Emeklilik Yaşı 67’de Kalacak”

Almanya Başbakanı Scholz, emeklilik yaşının artırılması taleplerine cevap verdi ve Almanya’da Emeklilik yaşının 67 olarak kalacağını söyledi.

Almanya’da emeklilik yaşı tartışmalarına Federal Başbakan Olaf Scholz da katıldı. Olaf Scholz, hâlen 67 olan emeklilik yaşının daha artırılmasının istenmesine karşı çıktı ve 67 yaşının uygun bir yaş olduğunu söyledi. Scholz ayrıca Almanya’da emekli yaşının yükseltilmesi tartışmasını saçma bir tartışma olarak değerlendirdi.

“67 Yaş Emeklilik İçin Yeterli Bir yaş”

Almanya Federal Başbakanı Olaf Scholz, emeklilik yaşının 67’nin üzerine çıkarılması isteklerine emeklilik yaşının artırılmasının uygun ve mantıklı olmadığı cevabını verdi.

Almanya’da yasal emeklilik yaşının 67 yaş olarak belirlendiğine dikkat çeken Olaf Scholz bu yaşın emeklilik için uygun ve yeterli bir yaş olduğunu söyledi. Scholz ancak, bu yaştan sonra çalışmak isteyenlerin de çalışabileceğini ilave etti.

Bir kimsenin 17 yaşından sonra işe veya eğitime başlaması durumunda önünde 50 yıl gibi uzun bir süre bulunduğunu belirten Scholz, isteyenin bu süre sonrasında da çalışmaya devam edebileceğini bildirdi.

“Emeklilik Maaşı Azalmayacak ve Emeklilik Yaşı Artmayacak”

Bu arada Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil de emeklilik yaşı tartışmaları hakkında konuştu. Emeklilik yaşının yükseltilmesinin, emeklilik maaşının azaltılması anlamına geldiğini ifade eden Çalışma Bakanı Heil “Ancak ben emekli maaşlarını artırmayacağım ve emeklilik yaşı da yükselmeyecek.” açıklamasında bulundu.