Hollanda’da Aşırı Sağcı Wilders: İslam Hakkındaki Görüşlerimden Taviz Vermeye Hazırım

Hollanda’da Aşırı Sağcı Wilders: İslam Hakkındaki Görüşlerimden Taviz Vermeye Hazırım

Hollanda, koalisyon ortaklarının, göç politikası konusunda anlaşma sağlayamaması üzerine 26 partinin katılımıyla 22 Kasım’da seçime gidecek. Kabinede yer almak isteyen Özgürlükler Partisi lideri aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, İslam hakkında görüşlerinden taviz vereceğini açıkladı.

Hollanda’da 2006 yılında kurulan, seçim porgramını İslam düşmanlığı ve göçmenler üzerine oluşturan Özgürlükler Partisi (PVV) partisi lideri aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, 22 Kasım’daki seçimler sonrasında hükümette iktidar ortağı olmak istediğini ve İslam hakkındaki görüşlerinden taviz vereceğini açıkladı.

“İslam asla DNA’mızdan çıkmayacak”

Seçimlerden sonra kabinede yer almak istediğini söyleyen PVV lideri Geert Wilders, kamu yayıncısı NOS’ta yayınlanan Haber Saati programında açıklamalar yaptı.

Kuran’ı yasaklanmamanın öncelikli planlarında olmadığını söyleyen Wilders, “İslam konusundaki görüşlerimde dahil olmak üzere, pek çok konuda taviz vermeye hazırım. İslam asla DNA’mızdan çıkmayacak, ancak şu anda önceliğimiz Hollanda’nın başka sorunları olan sosyal güvenlik, sığınma ve sağlık konularına öncelik vereceğiz” açıklamasını yaptı.

“İslami ideoloji’nin yayılmasını yasaklayacağız”

Aşırı sağcı Wilders, önceki seçim programında İslam ülkelerinden sığınmacı veya göçmen alınmayacağını söylemişti.

Camiler, İslami okullar ve Kur’an-ı Kerim aracılığıyla “İslami ideoloji”nin yayılmasının yasaklanacağı, kamuda başörtüsü yasağı uygulanacağı, sığınma taleplerinin durdurulacağı ve sığınmacı merkezlerinin kapatılacağı ifade etmişti. (ON)