IGMG Genel Başkanı Ergün: “İslam Hakkındaki Yahudi Düşmanlığı İthamını Reddediyoruz”

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Müslümanlar arasında Yahudi düşmanlığı bulunduğu ve İslam düşmanlığının Kur’an kaynaklı olduğunu söylemesi Müslümanlar arasında tepki çekti.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Alman İslam Konferansı’nda Müslümanlar arasında Yahudi düşmanlığı bulunduğu iddiasına tepki gösterdi. Wulf ayrıca, Yahudi düşmanlığının Kur’an’da yer aldığını söylemişti.

Son Derece Talihsiz ve Yersiz Açıklama

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un sözlerini “itham” olarak değerlendiren IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Christian Wulff’un Kur’an’a ve Peygamberimize (s.a.v.) dair son derece talihsiz ve yersiz açıklamaları büyük hayal kırıklığına vesile oldu.” açıklamasında bulundu.

Kur’an ve Peygamberimiz Hakkındaki İthamları Reddediyoruz

Ergün “Tüm insanlığa merhamet ve adalet merkezli bir hayat tasavvuru aşılayan ve her türlü ırkçılığı ve ayrımcılığı ret eden Yüce Kitabımız ve Peygamberimiz (s.a.v.) hakkında yapılan bu ithamları reddediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de, Wulff’un iddiasının İslami kaynakların şüpheli, önyargılı ve çarpıtılmış bir şekilde yorumlanmasına dayandığını söyledi. “İslam ilahiyatı veya İslam tarihinden, sözde İslami antisemitizm çıkarılamaz.” diyen Kesici, böyle bir tutumun İslam’ın insanlık algısı ile de çeliştiğine dikkat çekti.

@shutterstock

İslami Kaynaklar Çarptılıyor ve Önyargılı bir Şekilde Kullanılıyor

Wulff’un iddiasının İslami kaynakların şüpheli, önyargılı ve çarpıtılmış bir şekilde yorumlanmasına dayandığını söledi. “İslam ilahiyatı veya İslam tarihinden, sözde İslami antisemitizm çıkarılamaz.” Diyen Kesici, böyle bir tutumun İslam’ın insanlık algısı ile de çeliştiğine dikkat çekti.

Kutsal Kitaplardaki İfadeler Araçsallaştırılmamalı

Kutsal kitaplarda yer alan bazı pasajların giderek artan bir şekilde antisemitizm şeklinde değerlendirilmesini ve bu bölümlerin araçsallaştırılmasının modern bir olgu olduğuna da vurgu yapan Kesici, antisemitik ve diğer ırkçı söylemlere hizmet ettiği için böyle bir tavırdan kaçınılmasını da istedi.