Almanya’da Aşırı Sağcı AfD İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazanma Yolunda

Almanya’da Aşırı Sağcı AfD İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazanma Yolunda

Almanya’da aşırı sağcı AfD Pirna kentinin büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinden birinci olarak çıktı. İkinci tura kalan seçimleri kazanması durumunda AfD ilk büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış olacak.

Almanya’da göçmen ve İslam karşıtı politikaları ile tanınan aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ilk büyükşehir belediye başkanlığını kazanma yolunda adım adım ilerliyor.

Saksonya eyaletinin Pirna kentinde Pazar günü yapılan seçimlerde AfD’nin gösterdiği aday Tim Lochner birinci oldu. AfD’nin aldığı oylar yüde 50’yi geçmediği için seçimler ikinci tura kaldı. İkinci turda da çoğunluğu alması durumunda AfD ilk büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış olacak.

AfD’nin Sadece 1 Belediye Başkanı Var

AfD şimdiye kadar sadece Saksonya Anhalt eyaletinin Raguhn-Jeßnitz beldesinde belediye başkanlığını kazanmış bulunuyor.

Pirna Büyükşehir Belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde Almanya için Alternatif Partisi (AfD) parti üyesi bir aday göstermedi. AfD Pirna’da, bağımsız Tim Lochner’i belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Sosyal Demokrat ve Yeşillerin Adayı Yüzde 10’da Kaldı

Yapılan seçimde Tim Lochner oyların yüzde 32.9’unu alarak birinci parti oldu. Federal hükümetin iki büyük ortağı olan sosyal demokratlarla Yeşiller’in desteklediği aday olan Ralf Wätzig ise yüzde 10 oy alabildi.