Almanya’da 2024 Yılının Zamlı Vatandaşlık Parası Erken Ödenecek

Almanya’da 2024 Yılının Zamlı Vatandaşlık Parası Erken Ödenecek

Almanya, 2024 yılı için yapacağı zamlı vatandaşlık parası ödemelerini 29 Aralık tarihinde yapacak. Ayrıca, kira ve ısınma yardımları da erken ödenecek.

Almanya, Ocak ayından itibaren artıracağı vatandaşlık parası ödemelerini erkene aldı. Vatandaşlık parası ödeneği alanlar, 61 Euro zamlı ödeneklerini 29 Aralık 2023 Cuma günü alacaklar. Vatandaşlık parasının yanı sıra kira ve ısınma masrafları için alınan yardımlar da erkenden ödenecek.

Bakım Hizmetlerinde Asgari Ücret Artacak

Vatandaş yardımından yararlananlara iki müjde: Ocak 2024’e ait para en geç 29 Aralık 2023 Cuma günü hesaba geçecek. Bu, standart ücretin yanı sıra kira ve ısınma masrafları için de geçerlidir. Ayrıca her zamankinden daha fazla para da var. Bekarlar için örneğin 1 Ocak 2024’te vatandaşlık harçlığının artması ayda 61 Euroluk bir artış anlamına geliyor. Diğerleri de daha fazlasını alıyor.

Bakım ve Hemşirelik Hizmetlerinde asgari ücret artıyor

Almanya’da uygulanmaya başlayan asgari ücret alt sınırı uygulamasına göre bu Aralık ayından itibaren bakım ve hemşirelik hizmetlerine de zam gelecek. Bakım hizmetlerinde saat başı ücretleri 17 Euro 65 Cent’ten 18 Eruo 25 Cent’e çıkacak. Böyle toplamda saat başı 60 Cent’lik bir artış söz konusu alacak. Vasıflı yardımcı bakım ve hemşirelik hizmetlerinde ise 35 Cent’lik bir artış olacak. Vasıflı olmayan bakım hizmetlerindeki artış da 25 Cent olacak. Vasıfsız bakım hizmeti verenler 13 Euro 90 Cent yerine 14 Euro 15 Cent alacaklar.

Konut Ek Masrafları Zamanında Gelmezse Zamlı Ödeme Yapılmayacak

Yeni kurala göre ev sahiplerinin bir önceki yılın yan masraflarını kiracılara en geç bir yıl içinde iletmeleri gerekiyor. Buna göre, 2022 yılı yan masraflarının en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar iletilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kiracılar, bir önceki yıl ödedikleri yan masraflardan fazla olan edeme bildirimlerini kabul etmeyebilirler. İstisnai olarak, bildirimlerin gecikmesinde ev sahiplerinin sorumluluğu bulunmuyorsa, fazla yan ödemelerin yapılması gerekiyor.