Almanya’da Vatandaşlık Parası’nın 725 Euro’ya Çıkarılması İstendi

Almanya’da Vatandaşlık Parası’nın 725 Euro’ya Çıkarılması İstendi

Yılbaşında 563 Euroya çıkarılacak olan vatandaşlık parasının 725 Euro’ya yükseltilmesi ve her kişiye acilen 100 Euro ek ödeme yapılması istendi.

Almanyada geçen yılbaşından itibaren yürürlükte olan vatandaşlık parası sosyal yardım ödeme miktarının kişi başına aydı 725 Euro’ya çıkarılması istendi.

Almanya Sosyal Yardım Dernekleri Birliği Paritätische Wohlfahrtsverband tarafından yapılan bir araştırmada ülkede artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle sosyal yardım ödemelerinin de artırılması gerektiğine dikkat çekildi. Bürgergeld-Verein für soziales Leben e.V. isimli sosyal danışma derneği de acilen 100 Euro ek ödeme yapılmasını istedi.

Bu yıl başında 502 Euro’dan 563 Euro’ya çıkacak olan vatandaşlık parasının mevcut hâliyle özellikle çocuklu ailelerin geçimini temin etmede eksik kalacağına vurgu yapıldı.

Hesaplamalar Halkın Gerçeğini yansıtmıyor

Paritätische Wohlfahrtsverband Genel Müdürü Ulrich Schneider ödeneğin 725 Euro’ya çıkarılmasının yanı sıra ek olarak elektrik faturasının da tamamının ödenmesini istedi. Yasada öngörülen ve vaad edilen ödemelerin hesaplama yönteminde hiçbir şey değişmediğine vurgu yapan Ulrich Schneider, hesaplamaların eksik yapıldığını bildirdi. Schneider „Ödemeler yeterli olmadığı gibi, insanların gerçek günlük yaşamlarındaki ihtiyaclarını da karşılamıyor.“ ifadelerini kullandı.

Acilen 100 Euro Ek Ödeme Yapılsın

Bu arada vatandaşlık parası ile ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri veren Bürgergeld-Verein für soziales Leben e.V. isimli sosyal dernek de vatandaşlık parası alanlara acilen seyyanen 100 Euro ek ödeme yapılmasını istedi.