Almanya’da İslami Yardım Kuruluşları Gazze’deki Acil Yardımlarına Başladı

Almanya’da İslami Yardım Kuruluşları Gazze’deki Acil Yardımlarına Başladı

Almanya’da yardım kuruluşları, Gazze’ye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. İslami kuruluşlar da acil yardıma katılıyor.

Almanya’da Sosyal Yardım Kuruluşları Birliği’ne (Bündnis Aktion Deutschland Hilft) bağlı olan yardım kuruluşları, Gazze ve çevresinde birçok yardım gıda paketleri dağıtarak acil durumu hafifletmeye çalışıyor. Action Medeor, Arbeiter-Samariter-Bund, Help ve Malteser International, çarşamba günü yaptığı açıklamada, günlük olarak gıda paketlerini Gazze’ye ulaştırdıklarını ve ailelere dağıttıklarını belirtti.

“yardım gıdaları pişirilmeden tüketilebiliyor”

Gıda paketlerinin, su, kuru meyve, konserve fasulye ve dana eti, beyaz peynir, melas ve süt içerdiğini belirten kuruluşlar, bu paketlerin günlük beş kişilik bir aile için yeterli olduğunu vurguladı. Help Acil Yardım Koordinatörü Simone Walter, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, bu gıdaların pişirmeden tüketilebildiğinin altını çizdi. Walter, bunun özellikle elektrik eksikliği nedeniyle büyük önem arz ettiğini belirtti.

hasene gıda paketleri dağıtmaya başladı

HASENE International de savaşın mağdurlarına yardımlarını ulaştırmaya başladı. Hasene, Tüm Zorluklara Rağmen İyilik İçin Mücadele Edeceğiz” sloganıyla başlattığı gıda kampanyası ile sınır bölgesini terkeden on binlerce insanı karşılarken, bu kişilere gıda paketleri dağıtmaya devam ediyor.

Altaş: “ihtiyaç sahiplerine yardım etme kararlılığımızı sürdürüyoruz”

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren HASENE International Derneği Başkanı Bekir Altaş, “Bölgedeki zorlu koşullara rağmen, yardımlarımızı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) gibi etkili ve güvenilir kuruluşlarla işbirliği yaparak hedefe ulaştırmaya çalışıyoruz. Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz.” diye belirtti.(bb)