Londra’da Müslüman Çocukların Gittiği İlkokula Ölüm Tehditi: “Çocuklar Dahil Hepiniz Öleceksiniz”

Londra’da Müslüman Çocukların Gittiği İlkokula Ölüm Tehditi: “Çocuklar Dahil Hepiniz Öleceksiniz”

Londra’da 3-11 yaş arasındaki Müslüman çocukların ilk okuluna, bütün çocukların da öldürüleceği bildirilen bir tehdit mektubu gönderildi. Mektupta, İsrail’in öldürdüğü Filistinli sayısının az olmasının üzücü olduğu ifade edildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve Müslüman çocukların gittiği Apex ilkokuluna çocukların da öldürüleceğini içeren bir tehdit mektubu gönderildi.

Gazze’de öldürülen çocuklar gibi, okulda bulunan çocuklar da dahil olmak üzere hepsinin öldürüleceği tehdidinde bulunulan mektupta, Filistin hakkında bir şeyler duyduğunda üzüntü duyulduğu belirtilirken, İsrail’in Filistin’de binden fazla kişiyi öldürdüğü, ama en çok da, niye bu alçak pisliklerden daha fazla kişinin öldürülmemesinin üzüntü verici olduğu ifade edildi.

“Keşke İsrail bu pis alçaklardan daha fazlasını bombalasaydı.”

Apex ilkokuluna gönderilen tehdit mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Keşke İsrail bu pis alçaklardan daha fazlasını bombalasaydı. Ölmeyi hak ediyorsunuz.”

Apex ilkokulu Londra’nın kuzey doğusunda yer alan Ilford mahallesinde bulunuyor. Okul 3,11 yaş arasındaki Müslüman çocukların okuduğu özel bir okul olarak tanınıyor.

“Müslümanlara Karşı Nefret ve Tehditin Tek Örneği Değil”

Tehdit mektubu sonrasında, bölge milletvekilleri, polisten Müslüman kuruluşların daha fazla korunması ve Müslümanlara karşı saldırı tehditlerinin ciddiye alınmasını istediler.

İşçi Partili Ilford South Milletvekili Sam Tarry, okula gönderilen tehdit mektubunun, Müslümanların endişelerinin sürekli göz ardı edildiğini gösterdiğini belirtti. Yine İşçi Partisi’nin Gölge Sağlık Bakanı Wes Streeting de, gönderilen tehdit mektubunun Müslümanlara karşı ortaya konulan nefret, tehdit ve tacizin tek bir örneği olmadığına dikkat çekti.

Siyasilerin tehdit ile ilgili açıklamaları üzerine Londra Metropolitan polisi okulu koruma altına aldı ve soruşturma başlattı.