Almanya’da 2024 Zamları Belli Oldu: Vatandaşın Cebi Yanacak!

Almanya’da 2024 Zamları Belli Oldu: Vatandaşın Cebi Yanacak!

Almanya’da 2024 yılıyla birlikte vatandaşları yine zam furyası bekliyor. Yeni yılla birlikte özellikle akaryakıt, restoran ve sigorta fiyatlarında artışlar bekleniyor. Camia Haber, yeni yılın zamlarını derledi.

Almanya’da her yeni yılda olduğu gibi, 2024 yılında da vatandaşları yüksek zamlar bekliyor. Akaryakıttan, gastronomiye, sigorta fiyatlarından seyahat masraflarına kadar bir çok alanda vatandaşın cebini etkileyecek zamlar geliyor.

benzin pahalaşacak

Uzmanlara göre, gelecek yıl vatandaşlar benzin istasyonlarında litre başına üç sent daha fazla ödeyecek. Bunun nedeni ise karbon dioksit vergisinin ton başına 30 eurodan 40 euroya yükseltilmesi olarak görülüyor. Buna göre akaryakıt fiyatları yine pahalaşacak. Umanlar böylece 2024’ten itibaren 2 Euro barajının daimi bir şekilde aşılabileceğini belirtiyor.

elektrikli araçlarda teşvik azaltılacak

Benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara geçiş yapmayı düşünen vatandaşlara da kötü haber var. Buna göre yeni yılla birlikte elektrikli araçlara da zam gelecek. Bunun nedeni ise elektrikli araçlar için hükümet tarafından ödenen teşvikin azaltılacak olması.

uçuş ve hotel fiyatları artacak

Tatil fiyatları da 2024 yılında artacak. Uçuşlar ve hoteller daha da pahalaşacak. Bunun özellikle devlet düzenlemelerinden kaynaklanacağı ifade ediliyor.

restoranlarda KDV tekrar yüzde 19 olacak

Restoranlarda KDV oranı tekrar alışılmış şekilde yüzde 19’a yükseltilecek. Korona döneminde bu oran yüzde 7’ye indirilmişti. Restoranlarda yemek yeme de yeni yılda pahalaşacak ve bazı vatandaşlar için lüks haline gelecek.

elektrik fiyatlarındaki fren uygulaması sona erecek

Araçlarda olduğu gibi karbondioksit vergi ücretlerinin artırılması enerji alanını da etkileyecek. Fosil enerjiyle ısınmanın maliyeti böylece 2024 yılında artacak. Elektrik fiyatlarında yapılan fren uygulaması da sona erecek.

araç sigortası fiyatları artacak

Araç sahipleri için bir zam daha söz konusu. Alman Sigorta Endüstrisi Genel Birliği (GDV), 2024’te de otomobil sigortasındaki sınıflarda ayarlama yapacak. Buna göre, 7.4 milyon sürücü için araç sigortası daha pahalı hale gelecek.

sağlık sigortaları pahalaşacak

Primler sadece otomobil sigortasında artmayacak. Sağlık sigortaları da fiyatlarını artıracak. Sigortların aldığı ek katkı yüzdesi de rekor bir seviyeye çıkacak ve yüzde 1,7 olacak.

çöp vergisi artacak

“Genel maliyet artışı” ile birçok belediye de 2024’ten itibaren çöp vergisinde artış kararı aldı. Buna göre yeni zamla birlikte dört kişilik bir aile yılda 170 Euro ödeyecek.(bb)