Almanya’da AfD İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazandı

Almanya’da AfD İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazandı

Almanya’da aşırı sağcı AfD, Pirna kentinde yapılan seçimlerin ikinci turunda ilk büyükşehir belediye başkanlığını kazandı. CDU adayını destekleyen SPD, Yeşiller ve Sol Parti aday göstermedi.

Almanya’da aşırı sağ politikaları ile tanınan, göçmen ve İslam karşıtı söylemleri ile öne çıkan Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ilk büyükşehir belediye başkanlığını kazandı. Pirna kentinde yapılan ikinci tur seçimlerde AfD adayı Tim Lochner 3 aday arasından birinci seçildi.

Yüzde 40’a Yakın Oy aldı

Saksonya eyaletinin Pirna kentinde ikinci tur seçimleri de kazanan AfD adayı Tim Lochner birinci oldu. Yapılan eçimlerde AfD Adayı Tim Lochner yüzde 38.54 oranında oy aldı.
Hristiyan Demokrat Birliği CDU’nun adayı Kathrin Dollinger-Knuth’un yüzde 31.39 oranında oy aldığı seçimlerde Özgür Seçmenler adayı (FW) Ralf Thiele de yüzde 30.08 oranında oy aldı.

[post-refarans id=”51646″ taraf=”sol”]

Kentteki ilk seçimde önemli bir başarı gösteremeyen Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller ve Sol Parti (Die Linke) seçimlerde CDU’nun adayı Kathrin Dollinger-Knuth’u destekledi.

AFD’NİN SADECE 1 BELEDİYE BAŞKANI VAR

Almanya İçin Alternatif partisi AfD‘nin şimdiye kadar sadece Saksonya Anhalt eyaletinin Raguhn-Jeßnitz beldesinde belediye başkanlığı bulunuyordu.

AfD’nin Yükselişi Devam Ediyor

Almanya’da Aşırı sağcı AfD seçim anketlerinde yüzde 20’lik oyoranı ile ikinci parti konumuna gelmişti. Son olarak Hessen ve Bavyera eyalet seçimlerinde de oylarını artıran AfD Hessen’de yüzde 18,4 oy oranıyla ikinci sıraya yükseldi. Bavyera’da ise 4,4 puanlık oy artışıyla yüzde 14,6 oy aldı.