Almanya’da Emekli Maaşlarından Alınan Vergi Oranı Artıyor

Almanya’da Emekli Maaşlarından Alınan Vergi Oranı Artıyor

Almanya’da emekli maaşlarından kesilecek olan vergiler yükseliyor. Özellikle, 2024 yılında emekli olacakların maaşlarının yüzde 84’ü vergiye tabi tutulacak.

Almanya’da 2024 yılında emekli olanların maaşlarındaki vergiye tabi oran yüzde 84’e çıkacak2024 yılından önce emekli olanların ise emeklilik maaşlarındaki vergi oranı bir puan daha az olacak. Alman Emeklilik Sandığı, 2024 öncesi emekli olanların maaşlarının yüzde 83’ünün vergiye tabi olacağını açıkladı. Emekli maaşının yüksekliğine göre vergi ödemesi de yükselecek.

Emekli maaşlarının vergiden muaf olan kısmı hep aynı kalacak. Fakat, emekli maaşlarına gelen zamlar, aynı zamanda vergi miktarını da artıracağı için, maaşların yükselmesi vergilerin de yükselmesi anlamına geliyor.

Emeklilik Maaşına Yüzde 0.5 Vergi Muafiyeti

Öte yandan, bütçe sorunları yaşayan Almanya federal hükümetinin artan hayat pahalılığını telafi etmek amaçlı olarak emekli maaşlarındaki vergi kapsamını yüzde 0,5 oranında düşürmeyi planlıyor. Planla göre, emekli maaşlarının vergi oranı yüzde 1 yerine yüzde 0.5 oranında artacak. Bu indirim 2023 yılını da içine alacak şekilde geriye doğru işletilecek. Ancak bu konuda henüz yasa çıkarılmış değil.

Her sene yapılacak olan artışla Almanya’da emeklilik maaşları 2058 yılından itibaren yüzde yüz olarak vergilendirilecek.