Almanya Sığınmacıların Aile Birleşimini Kolaylaştırmayı Tasarlıyor

Almanya Sığınmacıların Aile Birleşimini Kolaylaştırmayı Tasarlıyor

Almanya, sığınmacıların aile fertlerini Almanya’ya getirebilmelerini kolaylaştırmayı tasarlıyor.
Ancak tasarı bir yıldır ele alınmadan bekliyor.

Almanya’nın sığınmacıların aile fertlerini Almanya’ya getirmelerini kolaylaştırmak için hareket geçtiği ancak, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan tasarının bir yıldan bu yana ele alınmadığı ortaya çıktı.

Die Zeit gazetesinin bir haberine göre, Federa İçişleri Bakanı Nancy Feaser, Almanya’yı sığınma müracaatında bulunanların ailerinin birleşimini kolaylaştırmak amacıyla bir tasarı hazırladı. Tasarıda aile birleşiminin kolaylaştırılması öngörülürken, hem sığınma talepleri kabul edilen hem de işlemleri devam eden sığınmacılara çalışma izni verilmesi de planlanıyor.

Aile Ferdi Sınırlaması Kaldırılacak

Bir yıldan beri ele alınmayan tasarıya göre, Almanya’ya gelip iltica başvurusunda bulunan ve ilticaları kabul edilen sığınmacıların aile fertlerinin Almanya’ya gelmeleri süreci hızlandırılacak. Refakatsiz çocukların ise ana-babalarının yanı sıra 18 yaşını doldurmamış kardeşlerinin de gelmesine müsaade edilecek.

Ancak, Federal İçişleri Bakanlığı’nın sığınmacılar için tasarladığı düzenlemenin şimdilik yerel idareler tarafından kabul görmediği ifade ediliyor.