Almanya’da Finansal Sorunlar Artıyor: Her Dört Kişiden Biri Zor Durumda!

Almanya’da Finansal Sorunlar Artıyor: Her Dört Kişiden Biri Zor Durumda!

Almanya’da yapılan bir anket, her dört kişiden birinin finansal durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğunu ortaya koydu.

Almanya’da “Welt” gazetesi tarafından yayınlanan bir ankete göre, her dört kişiden birinin finansal durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğu ortaya koyuldu. Anyfin şirketi yarafından Yougov şirketine yaptırılan ankette, katılımcıların yüzde 27’sinin aylık harcamalarının, gelirlerini aştığı görüldü. Ayrıca, katılımcıların yüzde 32’sinin yardım almadan, bin Euro’nun üzerindeki beklenmedik harcamalarla başa çıkmakta zorlandığı kaydedildi.

Borcun nedeni enflasyon

Yapılan haberde ayrıca Almanya’da enflasyonun bir yıldan fazla bir süredir önemli ölçüde arttığı ve borçların da bu nedenle çoğaldığı belirtildi. Avrupa’nın ortalamasına bakıldığında ise Almanya’nın finansal anlamda ortalamanın biraz altında yer aldığı ifade edildi. Ancak Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin daha kötü durumda olduğunun altı çizildi. Hollanda ve Malta gibi ülkelerde insanların beklenmedik harcamalarla daha az sorun yaşadığı görüldü.

Harcamalar azaltılmaya çalışıyor

Finansal durumlarını iyileştirmek isteyen katılımcıların neredeyse üçte ikisinin, harcamalarını azaltmaya çalıştığı belirtildi. Yüzde 24’ü ek işe giderken, yüzde 23’ünün ise değerli mal varlıklarını satmaya çalıştığı aktarıldı. Anyfin şirketinden Greta Pabst, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu rakamlar, birçok Alman’ın finansal olarak zor durumda olduğunu gösteriyor.“ diye kaydetti.(bb)