IGMG ve Hasene, Viernheim Kasabası Kardeş Şehir Programı Çerçevesinde Şehir Meydanında Tanıtım Yaptı

Hasene ve IGMG Viernheim kasabasının kardeş şehir tanıtım programlarına katılarak Burkina Faso’daki hizmet ve faaliyetleri hakkında tanıtım yaptı.

İslam Toplumu Millî Görüş Viernheim Sultanahmet Camii ile Hasene uluslararası yardım derneği, Almanya’nın Viernheim kasabanın kardeş şehir tanıtım programlarına katıldı. Programda özellikle Hasene’nin Burkina Faso’daki faaliyet ve hizmetleri tanıtıldı.

Hasene insani yardım derneğinin, Viernheim kasabasının 30 yıldan beri kardeş şehir olduğu Burkina Faso’nun Silly ve Silly’ye bağlı Santonévri kasabalarındaki hizmetlerin tanıtıldığı programda ayrıca bölgede su kuyularının da açılacağı bildirildi.

Tanıtım Programına Belediye Başkanı da Katıldı

Viernheim Kardeş Şehir Tanıtım programına Belediye Başkanı Matthias Baaß da katıldı. Ziyarete gelenlere Hasene tarafından çorba ikram edildi.

Tanıtım programına ayrıca, IGMG Rhein Neckar Saar Bölge Tanıtma Başkanı Halil Yücebudak, Bölge KT KİB Başkanı ve Viernheim Connected Proje sorumlusu Selma Emekçi, Bölge Hasene Temsilcisi Ersun Emekçi, Viernheim Şube GT Başkanı Enes Uslu, Viernheim Şube KİB Başkanı Gürbüz Solak ile birlikte Burkina Faso’da faaliyet yapan gösteren Focus e.V Başkanı Klaus Hofman ve Viernheim Kardeş Şehir Projesi sorumlusu Finkbeiner Bernhard da katıldı.

Tanıtım programı çerçevesinde Afrikalı Burkina Fasso Silly kasabası İlkokullar Genel Müdürü Julcarnine Napon de yer alarak bölgedeki okul ve eğitim sistemi hakkında Viernheim’deki öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.