Almanya’da 49 Euroluk Biletler Yılbaşında Sona Erebilir

Almanya’da 49 Euroluk Biletler Yılbaşında Sona Erebilir

Almanya’da federal hükümet aylık 49 Euroluk biletin ek masraflarına katkı yapmayı garanti etmedi. Bu yüzden 49 Euroluk bilet uygulamasının yılbaşından itibaren devam etmeme durumu söz konusu oldu.

Almanya’da ülke çapındaki tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olan aylık 49 Euroluk biletlerin devam etmeme tehlikesi belirdi.

Alman Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı Helmut Dedy, federal hükümetin biletlerin finansmanı için ortaya çıkan ek masraflara katkı yapma garantisi vermemesi sebebiyle uygulamanın yıl başında sona ermesinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Federal Hükümet Finansman Garantisi vermiyor

Almanya Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’in federal bütçeden karşılanan 1,5 Milyar Euroluk kısım haricinde ek masraflara katkı yapma görüşmelerini reddetmesini değerlendiren Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı, 49 Euroluk biletlerin finansmanı sağlanamayacağı için bir süreliğine yapılan tek seferlik deneme olarak kalacağını ifade etti.

49 Euroluk bilet uygulanması başladığında federal hükümetle eyalet hükümetleri 1,5 milyar Euroluk katkı yapacağını, ayrıca ek masrafları da eşit olarak üstlenecekleri konusunda anlaşmıştı.

[post-refarans id=”41435″ taraf=”sol”]

“Finansman Katkısı olmazsa Biletler Sona Erer”

Dedy, aylardır süren tartışmalar sonrasında Federal hükümetin, 2024 yılındaki ek masraflara eyalet hükümetleri ile eşit oranda katkı sağlamayı garanti ve bu konudaki görüşmeleri kabul etmediğine dikkat çektikten sonra bu durumda uygulamanın beklenenden daha erken bir zamanda sona ereceği uyarısını yaptı.

“Tek Seferlik bir Deneme Olarak Kalacak”

Kararın yıl sonuna kadar verilmesi gerektiğine de işaret eden ve “zaman çok önemli” diyen Alman Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı Dedy, federal hükümetin biletin devamı ile ilgili engellemelerinin vaktinde sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Dedy “Yıl sonuna kadar bir çözüme ihtiyacımız var, aksi takdirde Almanya bileti birkaç ay boyunca uygulanmış tek seferlik bir deneme olarak kalacak.” ifadelerini kullandı.