Merkel: “AfD’ye Oy Verenleri Anlamıyorum”

Merkel: “AfD’ye Oy Verenleri Anlamıyorum”

Almanya eski Başbakanı Angela Merkel, başka insanların aleyhine toplumda yer edinmeye çalışanları anlamadığını belirterek, AfD’ye oy verenlere şaşırdığını söyledi.

Federal Almanya eski Başbakanı Angela Merkel Almanya’da insanların aşırı sağ ve göçmen karşıtı söylemleri ile toplumda yer edinmeye çalışan Almanya için Alternatif (AfD) partisine oy vermelerini anlayamadığını söyledi.

Doğu ve Batı Almanya’nın birleşme günü dolayısıyla devlet yayın ornganı ZDF televizyonunda yayımlanmak üzere hazırlanan “Am Puls mit Mitri Sirin” adlı belgesele konuşan Angela Merkel, “Eğer, tabiri caizse, farklı görünen insanlar ve farklı biyografiye sahip insanlar da dahil olmak üzere diğer insanların aleyhine toplumda kendinize bir yer oluşturursanız, bu benim anladığım bir şey değil.” şeklinde konuştu.

“Hoşgörü ile ilgisi olmayan görüşleri kabul edemem”

“İnsanların bazı şeylerden rahatsız olduğunu anlayabilirim.” diyen Almanya Eski Başbakanı Merkel ancak insanların bu nedenle hoşgörüyle hiçbir ilgisi olmayan fikirleri ve fikirleri desteklemesini kabul etmeye hazır olmadığını da söyledi.

Merkel bu tür fikirlere her zaman karşı çıktığını da ifade ettikten sonra demokratik toplumda eleştiri ve öfkenin başka şekillerde de ifade edebileceğinizi dile getirdi.