Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Protestan Kilisesi İle Buluştu

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Protestan Kilisesi İle Buluştu

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) ile Almanya Protestan kilisesi (EKD) yıllık buluşmalarını gerçekleştirdi. Buluşmada imam ve papazların eğitiminde yeni konseptler geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) ile Almanya Protestan kilisesi (EKD) yıllık buluşmaları için Hannover’de bir araya geldi. Toplantıda hem Protestan kiliselerinin hem de Almanya’daki İslamî cemaatlerin din görevlilerinin eğitimine dair konular değerlendirildi.

Buluşmada, Almanya’da camilerde hizmet veren imamlarla klişelerde görev yapan din görevlilerinden beklentilerin değiştiğine dikkat çekildi ve din görevlilerin eğitimi için mensup konseptlerin gözden geçirilerek yeni konseptler geliştirilmesi gereği üzerinde duruldu. Protestan kilisesi ile Müslümanlar Koordinasyon Konseyi buluşmasında KRM’i Musa Ferati Protestan kilisesini isi EKD Konsey Başkanı Annette Kurschus temsil etti.

“Irçılık Tanrı Sevgisi ile Bağdaşmaz”

Buluşmada Almanya’da aşırı sağın yükselişinden duyulan ortak endişe de gündeme geldi. Dindarlar arasındaki diyalog ve anlayışın toplumsal huzuru temin etmede etkin olduğunun vurgulandığı buluşmada, EKD Konsey Başkanı Annette Kurschus “Irkçı, Yahudi karşıtı veya İslamofobik davranışların Tanrı sevgisiyle bağdaşmadığını söyledi ve “İstisnasız herkes, dini, kökeni, ten rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun, özgürlük ve haysiyet içinde yaşayabilmelidir.” dedi.

“Dini Cemaatler Toplumsal Barışa Hizmet Ediyor”

KRM Temsilcisi Musa Ferati de 2005 yılından beri düzenli şekilde bir araya gelen KRM ile EKD’nin bu buluşmalarının toplumsal barışa hizmet ettiğini belirttiği konuşmasında, çağımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal problemlerinin dini cemaatlerin toplumsal barışa katkısını gölgelediğini dile getirdi.