Aşırı Sağcı AfD Eş Genel Başkanı Chrupalla’nın Saldırıya Uğramadığı Ortaya Çıktı

Aşırı Sağcı AfD Eş Genel Başkanı Chrupalla’nın Saldırıya Uğramadığı Ortaya Çıktı

Almanya’da aşırı sağcı AfD partisi Eş Genel Başkanı Tino Chrupalla’nın saldırıya uğradığı gerekçesi ile yoğun bakımda yattığını iddia etmesi doğru çıkmadı. Bavyera İçişleri Bakanı durumu “rezil ve sinsi” bir propaganda olarak değerlendirdi.

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki eyalet seçimleri içini propaganda çalışmaları yürüten aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi Eş Genel başkanı Tino Chrupalla’nın saldırıya uğramadığı ortaya çıktı.

Savcılığın ve polisin tespitlerine göre herhangi bir saldırı tespit edilemediği gibi, Chrupalla’nın yapılan kan tahlillerinde de herhangi bir zehirli maddeye rastlanmadı. Chrupalla hastaneden taburcu edildi. Hastaneden alınan papora göre Chrupalla’nın kolunda bir iğne izi tespit edildi.

“Rezil ve Sinsi Bir Propaganda”

Almanya’daki diğer siyasi partiler AfD Eş Genel başkanı Tino Chrupalla’nın saldırıya uğradığı gerekçesi ile siyasal propaganda yapmasına ters tepki gösterdi. Olayın geldiği yer olan Bavyera eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann gelişmeler, “rezil ve sinsi” bir propaganda olarak değerlendirdi.

Sol Parti’li Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow da AfD’nin, “kurban rolü”nü oynadığını söyledi.