Almanya’da Pek Çok Emekli Konut Yardımı Alamayacağını Sanıyor

Almanya’da Pek Çok Emekli Konut Yardımı Alamayacağını Sanıyor

Almanya’da emeklilik maaşı düşük olmasına rağmen çok sayıda emeklinin konut yardımı alamayacağını sandığı gerekçesi bu yardıma müracaat etmediği tespit edildi.

Almanya’da çok sayıda emeklinin az geliri olmasına rağmen devlet tarafından ödenen konut yardımı alamayacağını sandığı, bu yüzden de hakkı olmasına rağmen konut yadımı almadığı ortaya çıktı.

Bazı emeklilerin ise utandığı için konut yardımına müracaat etmediğini belirleyen Tüketiciyi Koruma Merkezleri, Almanya’da geliri düşük olan herkesin konut yardım almaya hakkı bulunduğunu ancak çok sayıda emeklinin bu yardımı alamadığını ortaya çıkardı.

İster Kira İster Kendi Evi Olsun Düşük gelirliler Konut Yaradımı Alabiliyor

Almanya’da ister kendi evinde otursun isterse kirada otursun toplam geliri hane halkı sayısına göre düşük olan herkes konut yardımına baş vurabiliyor.

Aylık 1.000 Euro’nun altında geliri olan emekliler ise asgari geçim standartları yasasına göre kira ve konut ile ilgili diğer bazı masraflarını devletten alabiliyor.

Kira yardımı ya da konut ile ilgili diğer masrafların alınabilmesi için oturulan yerin konut yarımı dairesine bizzat konut yardımı alacak kişi tarafından müracaat edilmesi gerekiyor.