Fransa’da Yaşlı Müslüman’a Çekiçli Saldırı

Fransa’da Yaşlı Müslüman’a Çekiçli Saldırı

Fransa’nın La Cannet kasabasında yaşlı bir Müslüman iki kişininin çekiçli saldırısına maruz kaldı. Saldırganlar, mağdurun kafasını kesmekle tehdit etti.

Mustafa Pala

Fransa’nın güneyindeki Le Cannet şehrinde, 60 yaşındaki Kuzey Afrika kökenli bir Müslüman, iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Avukat Sefen Guez Guez, saldırıyı biri kipa takan, iki kişinin yaptığını açıkladı.

Avukat Sefen Guez Guez, “60 yaşındaki müvekkilim, saldırganlar tarafından yumruk ve çekiçle darp edilmiştir ve ciddi bir şekilde şiddete maruz kalmıştır” açıklamasında bulundu.

“Pis Arap Seni Kesip Kudüs’e Göndereceğiz”

Basın açıklamasına göre saldırganlar ırkçı bir uslüp kullanarak “Pis Arap, seni kesip Kudüs’e göndereceğim” diye bağırdılar.

Mağdurun avukatı, saldırının güpe gündüz ve birçok tanığın gözü önünde gerçekleştiğini açıkladı.

Açıklamada, “Müvekkilim önce Fransızca, ardından da Yahudi kökenli oldukları belli olan iki saldırganın bildiği bir dil olan Arapça lisanı ile hakarete uğradı ve ölümle tehdit edildi” denildi.

Yakınlarda bulunan Suçla Mücadele Tugayı (BAC) görevlileri saldırganlardan birini yakalarken, ikinci saldırganın ise beyaz bir araç ile olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında, mağdurun tıbbi muayeneler için hastanede yaklaşık on saat geçirdiği ve bir adli tıp doktorunun yaralarını resmi olarak tesbit ettiği belirtildi. Mağdur daha sonra bir avukat tutarak “Irkçı nitelikte saldırı” nedeniyle şikayette bulunmuştur.

“Güvenlik Güçleri Sıkı Önlemler almalı”

Mağdurun avukatı, bu saldırının özellikle gergin bir ulusal ve uluslararası ortamda meydana geldiğini , güvenlik güçlerinin savunmasız kişilere saldıranlara karşı sıkı önlemler almasını istedi.

Avukat son olarak, “Fransa’da ırkçılığın bir görüş değil, faillerinin etnik veya dinî kökenine bakılmaksızın bir suç olduğuna.” dikkat çekti.