Brüksel’de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, Çok Sayıda Yaralı Var

Brüksel’de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, Çok Sayıda Yaralı Var

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi. Belçika basını, saldırganın yayınladığı videoda saldırıyı terör örgütü DEAŞ adına işlediğini duyurduğunu açıkladı.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d’Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırıyı DEAŞ Adına İşlediği İddia Edildi

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Belçika medyası, şüphelinin saldırısını terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu iddia ettiği bir videoyla duyurduğunu bildirdi. Soruşturmadan terörden sorumlu federal savcılığın sorumlu olduğu açıklandı.

Belçika Sınırlarda Kontrolleri Artırdı

Le Soir gazetesi, Belçika Başbakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’nın durumu izlemek üzere şu anda ulusal kriz merkezinde toplantı halinde olduğunu duyurdu. Belçika Başbakanı Alexander de Croo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Brüksel’deki korkakça saldırının kurbanlarının yakınlarına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Şu anda ulusal kriz merkezinde adalet ve içişleri bakanlarıyla birlikteyim. Durumu izliyoruz ve Brüksel halkından dikkatli olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Belçika’nın tüm sınırlarında kontrolleri artırdığı belirtildi.

Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.(c)