Belçika İbn-i Sina Enstitüsü’nde “Genç Hatibeler Hitabet Yarışması” Yapıldı

Belçika İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi “Genç Hatibeler Hitabet Yarışması’’ yaptı. Okul öğrencilerinin katıldığı yarışmada birinciliği “Kibir’’ konulu hitabeti ile 12/A sınıfı öğrencisi Sevilay Yıldız kazandı.

Belçika’da bulunun İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi okul öğrencilerinin katıldığı “Genç Hatibeler Hitabet Yarışması” yaptı. Çeşitli alanlarda konu hazırlayan öğrencilerin katıldığı yarışmada birinciliği 12/A sınıfı öğrencisi Sevilay Yıldız “Kibir” konulu hitabeti ile kazandı.

Yarışmada 10/A sınıfı öğrencisi Esma Özkülekçi “Zaman” konulu hitabetiyle ikinci olurken Enstitü Sınıfı öğrencisi Hilal Avşar ise “İnsan Hakları” konusundaki hitabeti ile üçüncü oldu.

Yarışmayı Mesleki Tatbikat ve Dini Musiki Kulübü Hazırladı

“Genç Hatibeler Hitabet Yarışması”, bulunun İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat ve Dini Musiki Kulüpleri tarafından organize edilerek hazırlandı. Yarışmanın sunuculuğunu Enstitü Öğrencisi Tuğba Aksel ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Esma Koca yaptı.

Enstitü Öğrencisi Tuana Oral’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışma programında okul müdiresi Marziye Tuba Baran ile Belçika İslam Federasyonu (BİF) Bölge Eğitim Başkanı Davut Volkan Pekdemir öğretmen, öğrenci ve misafirleri selamladı.

İki Öğrenci Veda Hutbesini Okudu

Yarışma öncesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi 10A sınıfı öğrencisi Ecrin Güngörmüş ile yine aynı sınıftan Feyza Şenol Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) “Veda Hutbesi’’ni okudular. Jüri heyetinin takdimi ile jüri başkanının yarışma prensiplerini okumasıyla yarışmaya başlandı.

Hitabet Yarışması Konuları

Hitabet yarışmasında öğrenciler hitabet konularını kendileri seçti. Yarışmada, Halenur Kahraman: “Güzel Davranış ve Önemi”, Esma Özkülekçi: “Zaman”, Dilara Kaplan: “Uyanış”, Hiranur Ağca: “Şükür”, Zeynep Ağgül: “Anne Babaya ve Büyüklere Hürmet”, Hilal Avşar: “İnsan Hakları”, Sevilay Yıldız ise: “Kibir” konulu hitabetiyle yer aldı.

Yarışma arasında İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korusu da ilahi icra etti.