Almanya’da Uzun Süreli İşsizlik Oranı Artıyor

Almanya’da Uzun Süreli İşsizlik Oranı Artıyor

Almanya’da son bir kaç aydır uzun süreli işsizlerin sayısı belirgin bir şekilde artış gösterirken, 928 bine ulaştı.

Almanya’da işsizlik oranı her geçen gün artmaya devam ediyor. Alman Faz’ın yaptığı habere göre, son birkaç aydır, uzun süreli işsizlerin sayısının belirgin bir şekilde arttığı aktarıldı. İş piyasası araştırmacıları, buna neden olarak ise vatandaşlık parası (Alm. Bürgergeld) ile  Ukraynalı mültecileri işaret ediyor.

“Gelecek dönemde daha da artacak”

Federal İş Ajansı Başkanı Andrea Nahles, yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili verileri paylaştı. Mevcut durumda 2,6 milyonu aşkın vatandaşın  işsiz olarak kayıtlı olduğunu belirten Nahles, bir yıl öncesine göre bu sayımın 172 bin arttığının altını çizdi. Nahles, “Ancak daha da endişe verici olan gelecek dönemde tekrar daha fazla vatandaşın uzun süreli işsizliğe düşecek olması.” diye ekledi.

Sayı 928 bin ulaştı

Ülke genelinde uzun süreli işsizlerin sayısı uzun süre boyunca azalmış, 700 binin altına kadar düşmüştü. Koronavirğs pandemisi ile tekrardan artan sayı bir milyonu aşmıştı. Ardından tekrardan düşüşe geçen sayı, 2023’ün başlangıcından bu yana tekrar yükseldi. Mevcut durumda bu kişilerin sayısı 928 bin olarak kaydedildi.

Almanya’da en az son 12 aydır çalışmayan kişiler uzun süreli işsiz olarak kabul ediliyor.(bb)