Arakanlı Müslüman Mültecilerin Kaldığı Sığınma Evine Baskın

Endonezya’da öğrencilerden oluşan bir grup gösterici, Arakanlı Müslüman mültecilerin kaldığı sığınma evini bastı.

Endonezya’da bir grup gösterici, Arakanlı mültecilerin kaldığı sığınma evini bastı. Binaya giren göstericiler mültecilerin eşyalarını dışarı attı.

[post-refarans id=”52375″ taraf=”sol”]

Associated Press ajansının haberine göre, Endonezya’nın Açe bölgesinde yaklaşık 200 kişilik grup, Banda Açe’deki il meclis binasının önünde toplandı.

Sığınmacılar başka eve taşınmak zorunda kaldı

“Sosyal ve ekonomik gerilime” neden olabileceğini savunarak milletvekillerine Arakanlı mültecilerin ülkeye kabul edilmemesi çağrısı yapan ve slogan atan göstericiler, daha sonra yaklaşık 135 Arakanlı mültecinin kaldığı sığınma evine yürüdü.

Binaya giren göstericiler, mültecilerin kıyafetlerini ve kişisel eşyalarını dışarı attı. Bunun üzerine yetkililer, Arakanlı Müslüman mültecileri başka bir sığınma evine taşımak zorunda kaldı.

300’den fazla Arakanlı Müslüman gelmişti

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 300’den fazla Arakanlı Müslüman’ın bulunduğu iki tekne, denizde haftalar süren zorlu yolculuğun ardından 11 Aralık’ta Endonezya’ya ulaşmıştı. Endonezya hükümeti, 300’den fazla Arakanlı Müslümana “geçici olarak yardım” edileceğini açıklamıştı.

Hükümet, kasımdan bu yana ülkeye 1500’den fazla Arakanlı Müslüman mültecinin teknelerle gelmesi üzerine, uluslararası topluma yardım çağrısında bulunmuştu.

 Arakanlı Müslüman mülteciler geri itildi

Endonezya Donanması, 28 Aralık’ta Açe bölgesinin kıyılarına yaklaşan ve Arakanlı Müslüman mültecileri taşıyan bir tekneyi geri ittiğini açıkladı.

Endonezya Donanmasından yapılan yazılı açıklamada, bir kıyı güvenliği gemisinin Arakanlı Müslüman mültecileri taşıyan bir teknenin Endonezya kara sularına girdiğini tespit ettiği belirtildi.

“2 ayda 1500’den fazla mülteci geldi”

Donanmaya ait bir helikopterin söz konusu ahşap teknenin yerini havadan tespit ettiği aktarılan açıklamada, söz konusu teknenin Açe bölgesi yakınlarında tekrar uluslararası sulara itildiği bildirildi.

Açıklamada, ülkeye kasımdan bu yana 1500’den fazla Arakanlı Müslüman mültecinin geldiği anımsatıldı. (aa,c)