İstanbul’da Kilisede Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul’da Kilisede Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki bir kilisede iki maskeli kişinin silahlı saldırısında bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde maskeli iki kişinini saldırısı sonuçunda bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Valisi Davut Gül olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının tek kişi hedef aldığını ve saldırıda bir kişininin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cemaate Başsağlığı Diledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saladırı sonrasında Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ndeki saldırıyla ilgili cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan ayrıca Kilise Rahibi Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Lesniak ile telefonda görüştü. Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atıldığını açıkladı.

Öte yandan T. C. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve siyasi liderler de Santa Maria Kilisesi’ndeki silahlı saldırıyı kınadılar.

Polis Şüphelileri Yakalamak için Harekete geçti

Saldırı sonrasında kilisenin bulunduğu mahalleye ambulanslar gönderildi. Bu arada emniyet görelileri geniş bir alanda güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. İstanbul polisi, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Güvenlik önlemleri kapsamında vatandaşların olay yerine yaklaşmalarına izin verilmiyor.